Reklama

Twiinska v kuchyni všetkých ohúrila: Z tejto tradičnej dobroty sa tešili všetci

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:40
Remaining Time 0:40
Loaded: 29.46%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie FAŠIANGOVÉ ŠIŠKY od Jožky Zaukolcovej: SUPER RECEPT aj tipy na pečenie!
    Zdroj: NMH
    Kto by nemiloval šišky?!

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Kto by nemiloval šišky?!

    TRADIČNÉ ŠIŠKY S DŽEMOM

    PRIBLIŽNE 20 KÚSKOV, PRÍPRAVA 1,5 HODINY + KYSNUTIE 1,5 HODINY

    Potrebujete:

    • 30 g čerstvého droždia
    • 40 g kryštálového cukru
    • 250 ml vlažného mlieka
    • 40 g zmäknutého masla
    • 4 žĺtky
    • 500 g hladkej múky
    • štipka soli
    • jahodový džem na naplnenie

    POSTUP:

    1. Droždie rozdrobte do misky, pridajte lyžicu cukru, trochu mlieka a lyžicou roztierajte, kým nevznikne hladká pasta. Nechajte vzísť kvások, trvá to asi 10 minút. Maslo vymiešajte s cukrom a postupne zapracujte žĺtky. Pridajte kvások a striedavo zapracujte múku a mlieko. Nakoniec pridajte soľ a vypracujte hladké, nelepivé cesto. Nechajte ho kysnúť v teple asi 1 hodinu.
    2. Vykysnuté cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche na plát vysoký asi 1 cm a povykrajujte z neho šišky. Nechajte ich ešte asi 20 minút dokysnúť a potom ich z oboch strán vysmažte v dostatočnej vrstve oleja. Nechajte ich vychladnúť na tácke vystlanej papierovými utierkami, ktoré odsajú prebytočný tuk. Naplňte ich džemom a podávajte.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Začínala na webe pre Plus JEDEN DEŇ a po ukončení vysokej školy nastúpila ako webová editorka pre Nový Čas pre ženy. Časom si okrem ženských tém vyskúšala aj prácu na hobby weboch Dobré jedlo či Lepšie bývanie a zapáčilo sa jej to. Rada píše o všetkom, čo ju zaujíma.
    Reklama