Reklama

Tušili ste, že je taká skvelá kuchárka? Emma Drobná vyvára dokonalé jedlá!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie RYBACIE GUĽKY, aké sme kedy jedli: Máme RECEPT!
    Zdroj: NMH
    Havajské poke podľa Emmy Drobnej

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DAvxy91NcgI/

    Havajské poke podľa Emmy Drobnej

    Havajské poké podľa Emmy Drobnej

    Dávajte pozor na ryby! Nie každý losos alebo tuniak sa môžu podávať za surova, voľte naozaj kvalitné suroviny.

    Potrebujeme:

    • 400 g sushi ryže Shinode
    • sójová omáčka Premium
    • bio sezamový olej
    • sezamové semienka
    • rybacia omáčka
    • čerstvý bio zázvor
    • biela cibuľa
    • zväzok mladej cibuľky
    • poctivá majonéza
    • sriracha omáčka
    • kaviár Lumpfish red
    • 400 g atlantického škótskeho lososa
    • 400 g žltoplutvého tuniaka Sashimi
    • limetkana ozdobu
    • čerstvé chilli na ozdobu

    Postup:

    1. Začnite ryžou. Poriadne ju prepláchnite a zalejte vodou do výšky približne jedného článku prsta nad ryžou (nebojte sa dať kľudne trošku viac vody ako menej, je ideálne, keď je ryža trošku rozvarená a lepí sa).

    2. Príprava omáčky Ahi: do misky nalejte a poriadne premiešajte 2 PL sójovej omáčky, 2 PL sezamového oleja, 1 PL opražených sezamových semienok, 1 ČL rybacej omáčky, štipku čerstvého zázvoru, štvrť stredne veľkej bielej cibule pokrájanej na menšie kocky a 2 stonky mladej cibuľky nakrájanej najemno.

    3. Príprava omáčky Spicy Mayo: do misky nalejte a poriadne premiešajte 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, 2 stonky mladej cibuľky, štvrťku stredne veľkej bielej cibule nakrájanej na menšie kocky, 2 PL poctivej majonézy, 1až 2 PL sriracha omáčky (podľa preferencie, môžete aj viac), 2 ČL kaviáru.

    4. Keď máme omáčky hotové, nakrájame si rybu na menšie kocky. V recepte je použitý losos aj tuniak, ale výber je na vás. Takisto je na vás aj to, ku ktorej rybe zvolíte akú omáčku.

    5. Keď máte rybu s omáčkou premiešanú, nechajte ju odstáť v chladničke aspoň 30 minút. Chuť bude výraznejšia. Podávajte s ryžou.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Gabriela Fazekašová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vždy sa chcela venovať písaniu a po rokoch skúseností sa „prepísala“ až do magazínu Dobré jedlo. Zaujíma sa hlavne o praktické témy, ktoré sú ľuďom blízke, zjednodušia a tiež spríjemnia bežný život. Hľadanie inšpirácií je jej každodenným chlebíčkom, aby čitateľom prinášala stále niečo nové.
    Reklama