Tušili ste, že je taká skvelá kuchárka? Emma Drobná vyvára dokonalé jedlá!
20. 2. 2025, 8:03 (aktualizované: 20. 2. 2025, 8:40)

Zdroj: NMH

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DAvxy91NcgI/
Havajské poke podľa Emmy Drobnej
Havajské poké podľa Emmy Drobnej
Dávajte pozor na ryby! Nie každý losos alebo tuniak sa môžu podávať za surova, voľte naozaj kvalitné suroviny.
Potrebujeme:
- 400 g sushi ryže Shinode
- sójová omáčka Premium
- bio sezamový olej
- sezamové semienka
- rybacia omáčka
- čerstvý bio zázvor
- biela cibuľa
- zväzok mladej cibuľky
- poctivá majonéza
- sriracha omáčka
- kaviár Lumpfish red
- 400 g atlantického škótskeho lososa
- 400 g žltoplutvého tuniaka Sashimi
- limetkana ozdobu
- čerstvé chilli na ozdobu
Postup:
1. Začnite ryžou. Poriadne ju prepláchnite a zalejte vodou do výšky približne jedného článku prsta nad ryžou (nebojte sa dať kľudne trošku viac vody ako menej, je ideálne, keď je ryža trošku rozvarená a lepí sa).
2. Príprava omáčky Ahi: do misky nalejte a poriadne premiešajte 2 PL sójovej omáčky, 2 PL sezamového oleja, 1 PL opražených sezamových semienok, 1 ČL rybacej omáčky, štipku čerstvého zázvoru, štvrť stredne veľkej bielej cibule pokrájanej na menšie kocky a 2 stonky mladej cibuľky nakrájanej najemno.
3. Príprava omáčky Spicy Mayo: do misky nalejte a poriadne premiešajte 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, 2 stonky mladej cibuľky, štvrťku stredne veľkej bielej cibule nakrájanej na menšie kocky, 2 PL poctivej majonézy, 1až 2 PL sriracha omáčky (podľa preferencie, môžete aj viac), 2 ČL kaviáru.
4. Keď máme omáčky hotové, nakrájame si rybu na menšie kocky. V recepte je použitý losos aj tuniak, ale výber je na vás. Takisto je na vás aj to, ku ktorej rybe zvolíte akú omáčku.
5. Keď máte rybu s omáčkou premiešanú, nechajte ju odstáť v chladničke aspoň 30 minút. Chuť bude výraznejšia. Podávajte s ryžou.