Reklama

Sladké, svieže a zároveň letné: MARHUĽOVÉ GULE Veroniky Bušovej!

Veronika je úžasná kuchárka.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CY9UTz4qIp9/

Reklama

To, že Veronika Bušová je majsterkou svojho remesla, je dávno známe. Krásna kuchárka a cukrárka pôvodne vyštudovala právo a po promóciách odišla do New Yorku, aby si splnila svoj najväčší sen, štúdium cukrárstva.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jemný BROSKYŇOVÝ CHEESECAKE, takto chutí naozajstné leto - TEASER

    Za veľkou mlákou sa učila od popredných majstrov a svoje hobby posunula na skutočne profesionálnu úroveň. Toto sú marhuľové guľky z jej dielne, o ktoré sa podelila na jej Instagrame.

    Marhuľové gule podľa Veroniky Bušovej

    Potrebujete:

    • 300g tvaroh hrudkovitý polotučný
    • 1 vajíčko
    • 70 g trstinový cukor
    • 80g polohrubá múka
    • štipka soli
    • cca 12ks marhule
    • 150g strúhanka
    • 50g maslo
    • 50g roztopené maslo
    • 100g tvaroh";i:10;s:21:"30g práškový cukor

    POSTUP:

    1. Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiesime cesto , ktoré rozvaľkáme na 0,5 cm. Ak sa cesto príliš lepí je to preto že tvaroh púšťa vodu, alebo je riedky, vtedy pridáme viac múky, alebo krupicu.
    2. Umyté marhule narežeme a vyberieme kôstku. Kto má rád, môže do vnútra vložiť kocku cukru, marcipán, alebo tabličku čokolády.
    3. Marhule obalíme cestom, vytvarujeme gule a varíme ich v osolenej vode, cca 8minút, kým vyplávajú na povrch.
    4. Strúhanku nasucho opečieme, pridáme cukor a soľ a necháme za stáleho miešania skaramelizovať.
    5. Pridáme maslo, premiešame a odstavíme.
    6. Uvarené gule obalíme v strúhanke, polejeme maslom, posypeme tvarohom a pocukrujeme.