Sladké, svieže a zároveň letné: MARHUĽOVÉ GULE Veroniky Bušovej!
4. 8. 2022, 12:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CY9UTz4qIp9/
Reklama
To, že Veronika Bušová je majsterkou svojho remesla, je dávno známe. Krásna kuchárka a cukrárka pôvodne vyštudovala právo a po promóciách odišla do New Yorku, aby si splnila svoj najväčší sen, štúdium cukrárstva.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cgq9BQyKsT6/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CglfGU0KrG4/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CgRp3jSKm07/
Galéria k článku
27 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Jemný BROSKYŇOVÝ CHEESECAKE, takto chutí naozajstné leto - TEASERZa veľkou mlákou sa učila od popredných majstrov a svoje hobby posunula na skutočne profesionálnu úroveň. Toto sú marhuľové guľky z jej dielne, o ktoré sa podelila na jej Instagrame.
Marhuľové gule podľa Veroniky Bušovej
Potrebujete:
- 300g tvaroh hrudkovitý polotučný
- 1 vajíčko
- 70 g trstinový cukor
- 80g polohrubá múka
- štipka soli
- cca 12ks marhule
- 150g strúhanka
- 50g maslo
- 50g roztopené maslo
- 100g tvaroh";i:10;s:21:"30g práškový cukor
POSTUP:
- Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiesime cesto , ktoré rozvaľkáme na 0,5 cm. Ak sa cesto príliš lepí je to preto že tvaroh púšťa vodu, alebo je riedky, vtedy pridáme viac múky, alebo krupicu.
- Umyté marhule narežeme a vyberieme kôstku. Kto má rád, môže do vnútra vložiť kocku cukru, marcipán, alebo tabličku čokolády.
- Marhule obalíme cestom, vytvarujeme gule a varíme ich v osolenej vode, cca 8minút, kým vyplávajú na povrch.
- Strúhanku nasucho opečieme, pridáme cukor a soľ a necháme za stáleho miešania skaramelizovať.
- Pridáme maslo, premiešame a odstavíme.
- Uvarené gule obalíme v strúhanke, polejeme maslom, posypeme tvarohom a pocukrujeme.