Skvelé syrové slimáčiky: Recept od Miňa Macuľu budete milovať
9. 2. 2025, 15:04 (aktualizované: 10. 2. 2025, 8:21)

Keď Miňo zverejnil recept na syrové slimáčiky na svojom instagramovom profile, ľudia hneď začali novú dobrotu testovať! Brigita napísala: "A sú fantastické. Práve som ich dopiekla 😍", pridala sa aj Hana, ktorá rovno aj pochválila knihu, ktorú Miňo vytvoril s Natachou Pacal: "Práve ich robím 😍 už len upiecť 🔥 prvý recept z vašej knižky skúšam, dostala som ju na Vianoce ❤️ všetko vyzerá úžasne".
Zdroj: https://www.instagram.com/reel/DEPClCxK4G2/?igsh=MTNmNGF2OXJtcTh5dg%3D%3D
Miňove syrové slimáčiky
SYROVÉ SLIMÁČIKY MIŇA MACUĽU
Potrebujete:
Na cesto
- 450g polohrubá múka
- 250g maslo alebo rastlinný tuk
- 8g práškový cukor
- 6g prášok do pečiva
- 20g soľ
- 200g mlieko
Na plnku
- 250g maslo
- 250g strúhaný tvrdý syr
- 6 g červená mletá paprika
- 8 g vegeta alebo grilovacie korenie
POSTUP:
-
Múku preosejte do misy, pridajte všetky suché suroviny, maslo a mlieko. Následne vypracujte hladké cesto.
-
Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho odležať aspoň jednu hodinu v chladničke.
-
Medzitým si pripravte plnku – nastrúhaný syr, papriku, vegetu a zmäknuté maslo dôkladne premiešajte. Takto pripravenú plnku rozdeľte na šesť rovnakých častí.
-
Stuhnuté cesto vyberte z chladničky a rozdeľte ho na šesť bochníkov.Každý bochník postupne rozvaľkajte na tenko a potrite pripravenou plnkou.
-
Takto naplnené cesto zrolujte do rolády, následne ho zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ešte chvíľu stuhnúť v chladničke. Stuhnuté rolády vyberte a nakrájajte na plátky hrubé približne 7 mm.
-
Kúsky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie, pričom ich ukladajte s dostatočnými rozostupmi. Pečte vo vyhriatej rúre na 230 °C približne 10 – 12 minút, kým nebudú krásne zlatisté. Čas pečenia je orientačný, preto odporúčame sledovať priebeh pečenia.