Reklama

Skvelé syrové slimáčiky: Recept od Miňa Macuľu budete milovať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kráľovský koláč VICTORIA SPONGE upiekol Miňo Macuľa.

    Keď Miňo zverejnil recept na syrové slimáčiky na svojom instagramovom profile, ľudia hneď začali novú dobrotu testovať! Brigita napísala: "A sú fantastické. Práve som ich dopiekla 😍", pridala sa aj Hana, ktorá rovno aj pochválila knihu, ktorú Miňo vytvoril s Natachou Pacal: "Práve ich robím 😍 už len upiecť 🔥 prvý recept z vašej knižky skúšam, dostala som ju na Vianoce ❤️ všetko vyzerá úžasne".

    SYROVÉ SLIMÁČIKY MIŇA MACUĽU

    Potrebujete: 

    Na cesto

    • 450g polohrubá múka
    • 250g maslo alebo rastlinný tuk
    • 8g práškový cukor
    • 6g prášok do pečiva
    • 20g soľ
    • 200g mlieko

    Na plnku

    • 250g maslo
    • 250g strúhaný tvrdý syr
    • 6 g červená mletá paprika
    • 8 g vegeta alebo grilovacie korenie

    POSTUP: 

    1. Múku preosejte do misy, pridajte všetky suché suroviny, maslo a mlieko. Následne vypracujte hladké cesto.

    2. Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho odležať aspoň jednu hodinu v chladničke.

    3. Medzitým si pripravte plnku – nastrúhaný syr, papriku, vegetu a zmäknuté maslo dôkladne premiešajte. Takto pripravenú plnku rozdeľte na šesť rovnakých častí.

    4. Stuhnuté cesto vyberte z chladničky a rozdeľte ho na šesť bochníkov.Každý bochník postupne rozvaľkajte na tenko a potrite pripravenou plnkou.

    5. Takto naplnené cesto zrolujte do rolády, následne ho zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ešte chvíľu stuhnúť v chladničke. Stuhnuté rolády vyberte a nakrájajte na plátky hrubé približne 7 mm.

    6. Kúsky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie, pričom ich ukladajte s dostatočnými rozostupmi. Pečte vo vyhriatej rúre na 230 °C približne 10 – 12 minút, kým nebudú krásne zlatisté. Čas pečenia je orientačný, preto odporúčame sledovať priebeh pečenia.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.
    Reklama