Rýchle jedlo s nádychom Ameriky? Zuzana Belohorcová rada varí TOTO!
15. 8. 2022, 14:49 (aktualizované: 29. 3. 2025, 7:29)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CgNYOf7LEvp/
Hoci Zuzana Belohorcová už dlhé roky žije v zahraničí, na Slovensku má stále množstvo priaznivcov s ktorými komunikuje cez sociálne siete. Ak by ste radi vyskúšali recept spoza veľkej mláky podľa Zuzany, nech sa páči!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CTJ2JmcLJaX/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CcZ9OIwr2ui/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CgNYOf7LEvp/
Galéria k článku

Zuzana s manželom Vlastom a deťmi Salminkou a Neviom bývala dlhé roky v Amerike, kde si život nevedela vynachváliť. A hoci sa pred časom presťahovali na slnečné Tenerife, na život za veľkou mlákou bývalá moderátorka stále rada spomína. Na svojom Instagrame sa Belohorcová nedávno podelila o recept na ich obľúbenú americkú večeru Mac and cheese. Ak ho vyskúšate, určite neoľutujete.
Mac and cheese podľa Zuzany Belohorcovej
Potrebujete:
- 500 gramov cestovín (kolienka, alebo krátke americké makaróny)
- 1 liter mlieka
- 100 gramov masla
- 70 gramov hladkej múky
- 1 lyžicu horčice
- štipku strúhaného muškátového orieška
- 500 gramov Čedaru
- 140 gramov syra typu Pecorino
- soľ podľa chuti
Postup:
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a zapekaciu misu si vymastíme.
- Cestoviny uvaríme vo veľkom hrnci, varíme ich o minútu kratšie, ako je uvedené na obale.
- Mlieko ohrejeme, malo by byť horúce, ale nie vriace.
- Maslo rozohrejeme na panvici, pridáme múku a pripravíme zápražku.
- Do zápražky vmiešame mlieko a miešame, kým nezhustne.
- Pridáme horčicu a korenie, väčšiu časť Čedaru a syr Pecorino.
- Cestoviny zmiešame s pripravenou omáčkou, vložíme do zapekacej misy a posypeme zvyšným syrom. Pečieme asi 30 minút a na koniec dopečieme pod grilom asi 3 minúty, kým vrch nechytí zlatú farbu. Dobrú chuť!
Čítajte viac z Dobrého jedla: