Reklama

Rýchle jedlo s nádychom Ameriky? Zuzana Belohorcová rada varí TOTO!

Zuzana sa vždy rada vracia domov.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CgNYOf7LEvp/

Reklama

Hoci Zuzana Belohorcová už dlhé roky žije v zahraničí, na Slovensku má stále množstvo priaznivcov s ktorými komunikuje cez sociálne siete. Ak by ste radi vyskúšali recept spoza veľkej mláky podľa Zuzany, nech sa páči!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Krém z GRILOVANÝCH paprík s tokajským vínom TEASER

    Zuzana s manželom Vlastom a deťmi Salminkou a Neviom bývala dlhé roky v Amerike, kde si život nevedela vynachváliť. A hoci sa pred časom presťahovali na slnečné Tenerife, na život za veľkou mlákou bývalá moderátorka stále rada spomína. Na svojom Instagrame sa Belohorcová nedávno podelila o recept na ich obľúbenú americkú večeru Mac and cheese. Ak ho vyskúšate, určite neoľutujete.

    Mac and cheese podľa Zuzany Belohorcovej

    Potrebujete:

    • 500 gramov cestovín (kolienka, alebo krátke americké makaróny)
    • 1 liter mlieka
    • 100 gramov masla
    • 70 gramov hladkej múky
    • 1 lyžicu horčice
    • štipku strúhaného muškátového orieška
    • 500 gramov Čedaru
    • 140 gramov syra typu Pecorino
    • soľ podľa chuti

    Postup:

    1. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a zapekaciu misu si vymastíme.
    2. Cestoviny uvaríme vo veľkom hrnci, varíme ich o minútu kratšie, ako je uvedené na obale.
    3. Mlieko ohrejeme, malo by byť horúce, ale nie vriace.
    4. Maslo rozohrejeme na panvici, pridáme múku a pripravíme zápražku.
    5. Do zápražky vmiešame mlieko a miešame, kým nezhustne.
    6. Pridáme horčicu a korenie, väčšiu časť Čedaru a syr Pecorino.
    7. Cestoviny zmiešame s pripravenou omáčkou, vložíme do zapekacej misy a posypeme zvyšným syrom. Pečieme asi 30 minút a na koniec dopečieme pod grilom asi 3 minúty, kým vrch nechytí zlatú farbu. Dobrú chuť!

    Čítajte viac z Dobrého jedla: