Reklama

Piškótovo-brownies torta s malinovým coulis: Dokonalý recept Adriany Kneissl Polákovej!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Malinová omáčka coulis: Takto jednoducho ju pripravíte!
    Torta s malinovým coulis Adriany Kneissl Polákovej.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DFcuFCJoimg/?img_index=1

    Torta s malinovým coulis Adriany Kneissl Polákovej.

    Rady Adriany Kneissl:

    • Do cesta na jemný sponge korpus ide len málo cukru.
    • Keď pečiete piškótový korpus, vyložte formu papierom aj po bokoch, aby cesto po upečení hneď nespľaslo.
    • Vajíčka do brownies cesta primiešavajte po jednom. Musia mať izbovú teplotu.
    • Brownies korpus môžete dať aj do stredu torty, no lepšie sa bude krájať ak bude naspodu.

    Piškótovo - brownies torta s malinovým coulis

    12 porcií,  príprava 45 minút, pečenie 2x 35 minút, okrúhla forma asi 24 cm

     

    POTREBUJETE:

    Na coulis:

    • 250 g mrazených malin
    • 4 lyžice hnedého cukru
    • 2 - 3 lyžičky kukuričného škrobu

    Na piškótový (sponge) korpus: 

    • 60 ml vody
    • 60 ml olej
    • 90 g hladkej múky
    • 5 vajec
    • 60 g práškového cukru

    Na brownies:

    • 200 g čokolády
    • 100 g masla
    • 100 g kryštálového cukru
    • 2 vajcia
    • 2 lyžice hladkej múky
    • 2 lyžice kakaa
    • niekoľko čerstvých malín

    Na krém:

    • 400 ml smotany na šľahanie
    • 4 lyžice mascarpone
    • čerstvé maliny + na ozdobenie

     

    POSTUP:

    1. Prvé urobte malinové coulis: V hrnci rozvarte mrazené maliny s cukrom a prepasírujete cez jemné sitko, aby ste sa zbavili zrniečok. Do prepasírovanej malinovej šťavy v hrnci vmiešajte 2 lyžičky kukuričného škrobu rozmiešaného v troche vody.  Dajte na sporák a na miernom ohni miešajte, kým hmota začne hustnúť. Ak treba, pridajte ešte trocha rozmiešaného škrobu, alebo naopak, ak je hmota veľmi hustá, prilejte trocha vody.  Coulis by malo mať konzistenciu podobnú redšiemu jemnému džemu.  Miešajte a nechajte vychladnúť. Potom coulis ešte trocha zhustne.
    2. Piškótový korpus:  Do misy dajte vodu a olej.  Primiešajte hladkú múku. Metličkou vymiešajte na hustú kašičku. Postupne vmiešajte žĺtky. Bielky vymiešajte s cukrom  na sneh a pridajte zľahka do žĺtkovej hmoty. Dajte do formy vystlanej papierom na pečenie (aj boky) a pečte na 180°C asi 35 minút
    3. Brownies korpus: Vo vodnom kúpeli rozpustite nalámanú čokoládu s nakrájaným maslom a cukrom do hladka. Do vlažnej  hmoty po jednom  zamiešajte vajíčka izbovej teploty. Zakaždým metličkou premiešajte. Potom vmiešajte múku a kakao. Do cesta môžete nakoniec pridať niekoľko malín. Dajte do formy vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 170 °C asi 35 minút.
    4. Krém:  Vyšľahajte smotanu s mascarpone. Cukor nemusíte pridávať, pretože coulis aj brownies sú dosť sladké. 
    5.  Skladanie torty: Naspodok dajte brownies korpus a potrite ho coulis. Sponge korpus prekrojte na polovicu. Jednu polovicu uložte na brownies korpus a potrite krémom. Okraje nechajte voľné. Krém posypte malinami. Po okrajoch naneste krém pomocou vrecka s ozdobnou špičkou. Naň po okrajoch pokvapkajte coulis, ktoré môže na boky aj trocha vytiecť. Zľahka priložte druhú polovicu korpusu, potrite coulis a  vreckom naneste krém.  Nechajte trocha stuhnúť. Pred podávaním ozbdobte malinami a mätou.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!
    Reklama