Reklama

Paradajkové PLACKY podľa Miriam Kalisovej nemajú sezónu a CHUTIA dokonale

Miriam Kalisová rada varí a pečie jednoducho.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CZHted-sL82

Reklama

Placky patria v našich domácnostiach k veľmi obľúbeným jedlám. Dáme krk na to, že také, ako pečie Miriam Kalisová, ste ešte nerobili.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chutné pomaly pečené mäsá, ich príprava je bez práce

    Zemiakové, cuketové, s mrkvou, tekvicou, sladkým zemiakom. Placky majú nepreberné množstvo chutí, ale mnohých očarili práve tie paradajkové. Miriam sa na Instagrame podelila o recept, ako ich pripravuje ona a v pochmúrnych chladných dňoch jej pripomenú slnečné leto.

    Paradajkové placky so syrom

    Potrebujete:

    • 1 fialová cibuľka
    • 2 paradajky nakrájané na kocky
    • 2 paradajky (postrúhajte na jemnom strúhadle)
    • hrsť mäty a hrsť pertžlenovej vňate (bez stoniek)
    • 1 hrnček hladkej špaldovej múky
    • feta alebo mozzarella
    • soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
    • olej

    Na dip:

    • kyslá smotana
    • soľ

    POSTUP

    1. Všetky ingrediencie spolu zmiešajte. Ak by sa vám hmota zdala riedka, lebo paradajky môžu byť rôzne mäsité alebo šťavnaté, pridajte trochu múky.
    2. Odložte do chladničky minimálne pol hodinku, ale nechať to tam môžete až do druhého dňa.
    3. Do cesta môžete pridať aj rozmrvenú fetu alebo nastrúhanú mozzarellu. Na oleji upečte placky a ako dip k nim môžete pridať kyslú smotanu so soľou.Viac fakt netreba.

    Čítajte viac z Dobrého jedla: