Paradajkové PLACKY podľa Miriam Kalisovej nemajú sezónu a CHUTIA dokonale
28. 11. 2023, 8:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CZHted-sL82
Reklama
Placky patria v našich domácnostiach k veľmi obľúbeným jedlám. Dáme krk na to, že také, ako pečie Miriam Kalisová, ste ešte nerobili.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CPqj2shF9xJ
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CzyyhziMh0H
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CzD8gSNLgVD
Galéria k článku
21 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Chutné pomaly pečené mäsá, ich príprava je bez práceZemiakové, cuketové, s mrkvou, tekvicou, sladkým zemiakom. Placky majú nepreberné množstvo chutí, ale mnohých očarili práve tie paradajkové. Miriam sa na Instagrame podelila o recept, ako ich pripravuje ona a v pochmúrnych chladných dňoch jej pripomenú slnečné leto.
Paradajkové placky so syrom
Potrebujete:
- 1 fialová cibuľka
- 2 paradajky nakrájané na kocky
- 2 paradajky (postrúhajte na jemnom strúhadle)
- hrsť mäty a hrsť pertžlenovej vňate (bez stoniek)
- 1 hrnček hladkej špaldovej múky
- feta alebo mozzarella
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
- olej
Na dip:
- kyslá smotana
- soľ
POSTUP
- Všetky ingrediencie spolu zmiešajte. Ak by sa vám hmota zdala riedka, lebo paradajky môžu byť rôzne mäsité alebo šťavnaté, pridajte trochu múky.
- Odložte do chladničky minimálne pol hodinku, ale nechať to tam môžete až do druhého dňa.
- Do cesta môžete pridať aj rozmrvenú fetu alebo nastrúhanú mozzarellu. Na oleji upečte placky a ako dip k nim môžete pridať kyslú smotanu so soľou.Viac fakt netreba.
Čítajte viac z Dobrého jedla: