Reklama

Náš kuchár Ľuboš má rád TARHOŇU: A my ju MILUJEME tiež (RECEPTY)

Šalát s tarhoňou.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama

Tarhoňa je nielen chutná príloha, ale v jedle môže hrať aj hlavnú úlohu. Do chrumkava ju opečte, dobre ochuťte a každý si bude pýtať dupľu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáci ľadový čaj z cukrového melónu a mäty - TEASER

    SEGEDÍNSKE MÄSO S TARHOŇOU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • 600 g bravčového mäsa z pliecka
    • 1 bielu cibuľu
    • 1 lyžicu mletej červenej papriky
    • 2 zelené papriky
    • 2 paradajky
    • 250 g tarhone
    • soľ, mleté čierne korenie
    • masť alebo olej

    Postup je na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Horká uhorka? Jednoduchý trik ju zbaví horkosti TEASER

      POSTUP:

      1. Mäso umyte osušte a nakrájajte na menšie kocky. Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno.
      2. V hrnci rozohrejte masť a cibuľu na nej opečte dosklovita. Hrniec dajte preč z ohňa a prisypte mletú papriku. Prilejte 100 ml vody, vráťte na sporák a na nízkej teplote duste, kým sa tekutina neodparí.
      3. K cibuli pridajte mäso, osoľte ho a duste do polomäkka bez pokrievky. Ak treba, prilejte trochu vody.
      4. Papriky umyte a očistite. Prekrojte na polovicu a na polovicu prekrojte aj paradajky. Pridajte k mäsu a duste ďalej.
      5. V druhom hrnci na tuku opečte dozlatista tarhoňu a pridajte ju k takmer hotovému mäsu. Zalejte horúcou vodou, aby všetko bolo zakryté. Prikryte pokrievkou a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi štvrť hodiny.

      TIP:

      K tomuto jedlu môžete urobiť hlávkový alebo paradajkový šalát, hodí sa aj čalamáda či kyslé uhorky.

      Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Najchutnejšie PIZZE pre každého od nášho kuchára Ľuboša

         TARHOŇA NA PLECHU SO SLANINOU A S VAJÍČKAMI

        4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

        Potrebujete:

        • 250 g tarhone
        • 2 menšie cibule
        • 5 zelených paprík
        • 3 paradajky
        • 1 lyžičku mletej červenej papriky
        • 300 ml kyslej smotany
        • 4 vajcia (uvarené natvrdo)
        • 100 g maďarskej mangalicovej klobásy
        • 150 g plátkov slaniny
        • soľ";i:10;s:28:"olej    

        POSTUP:

        1. Tarhoňu opečte za stáleho miešania na rozohriatom oleji dozlatista. Osoľte, zalejte horúcou vodou (dvojnásobným množstvom, ako bolo tarhone) a pod pokrievkou duste asi 15 minút, kým všetka tekutina nevsiakne. Tarhoňa má byť zrnitá ako ryža, nie rozvarená.
        2. Cibuľu, papriku a paradajky umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Opečte na tuku dochrumkava, posypte mletou paprikou a soľou. Nechajte vychladnúť a zmiešajte s kyslou smotanou.
        3. Vajcia uvarené natvrdo ošúpte a nakrájajte na kolieska. Na kolieska nakrájajte aj klobásu. Stredne veľký plech vymastite a dajte doň tarhoňu. Nalejte kyslú smotanu so zeleninou pridajte vajcia a klobásu. Zakryte plátkami slaniny. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C ešte 20 minút.

        Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Domáca ZMRZLINA - ľadové osvieženie v tropických dňoch

          TARHOŇA S HUBAMI A ROZMARÍNOM

          4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT

          Potrebujete:

          • 4 cibule
          • 350 g tarhone
          • pol lyžičky mletej údenej červenej papriky
          • 300 g hnedých šampiňónov
          • 1 lyžicu nasekaného rozmarínu
          • soľ, mleté čierne korenie
          • olej

          POSTUP:

          1. Jednu menšiu cibuľu očistite a nastrúhajte. Tarhoňu opečte na tuku dozlatista, pridajte nastrúhanú cibuľu a krátko spolu opečte. Pridajte mletú červenú papriku a soľ, zalejte horúcou vodou (dvojnásobok množstva ako tarhone). Prikryte pokrievkou a v rúre vyhriatej na 180 °C duste 15 minút.
          2. Zvyšné cibule očistite a nakrájajte na tenké polmesiačiky. V hrnci na oleji opečte dosklovita. Cibule vyberte z hrnca, pridajte lyžicu oleja a opekajte na ňom huby nakrájané na plátky. Duste, kým sa z nich neodparí tekutina.
          3. K hubám pridajte cibuľu a dobre premiešajte. Do šalátovej misy dajte tarhoňu, pridajte huby, cibuľu a nasekaný rozmarín. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Podávajte teplé.

          TIP

          Tarhoňu s hubami môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k dusenému hovädziemu mäsu.

          Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Šťavnatý BROSKYŇOVÝ KOLÁČ: BLESKOVO hotový a MŇAMKOVÝ! Teaser
            Zdroj: NMH

            TARHOŇOVÝ ŠALÁT S REĎKOVKOU A POMARANČOM

            4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

            Potrebujete:

            • 200 g uvarenej tarhone
            • 150 g cícera z konzervy (na pare)
            • 2 červené papriky (druh Sweet romano)
            • 150 g reďkoviek
            • 1 pomaranč
            • čerstvú mätu
            • petržlenovú vňať

            NA ZÁLIEVKU:

            • 1 pomaranč
            • soľ, mleté biele korenie
            • 3 lyžice extra panenského olivového oleja

            POSTUP:

            1. Tarhoňu uvarte rovnako ako v recepte na tarhoňu z plechu . Nechajte vychladnúť. Papriky nakrájate na tenké kolieska (zrniečka vyberte), reďkovky nakrájajte na tenké plátky. Pomaranč očistite od všetkých šupiek a dieliky nakrájajte na menšie kúsky.
            2. Pripravte zálievku: Vytlačte šťavu z pomaranča, osoľte, okoreňte a dobre prešľahajte s olivovým olejom, aby sa ingrediencie spojili.
            3. V mise premiešajte tarhoňu s cícerom, paprikou, reďkovkou, pomarančom a bylinkami. Polejte zálievkou a môžete podávať.