Z našej pestrej ponuky si určite vyberiete! Určite vyskúšajte super zdravú zelenú krémovú polievku.

VO FOTOGALÉRII ponúkame ďalšie vynikajúce špenátové nápady!

 

ŠPENÁTOVÁ POLIEVKA SO ŽIHĽAVOU

4 PORCIE

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • polovica póru (aj zelená časť)
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 1 väčší petržlen
  • 2-3 zemiaky
  • 1, 3 litra zeleninového vývaru
  • 4 hrste špenátových listov
  • 2 hrste žihľavových listov
  • 4 - 5 zrniečok  čierneho kampotského korenia
  • štipka mletého muškátového orieška
  • vločky čili (podľa chuti)
  • strúhané pecorino alebo parmezán (nemusí byť)

1. Na olivový olej dajte nakrájanú cibuľu, pór,  cesnak, petržlen a zemiaky. Opekajte 10 minút, zalejte vývarom a varte  do mäkka.

2.  Pridajte sparené listy špenátu a žihľavy rozmixujte. Ochuťte podrveným čiernym korením, soľou, muškátovým orieškom a prípadne čili. Premiešajte, odstavte a môžete zjemniť strúhaným syrom alebo trochou masla.