Reklama

Miňo Macuľa je zasa extra: Jeho grilážky s hnedým makom sú jedinečné!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Hviezdy na panvici s Miňom Macuľom, upečieme si kávový koláč

    Zdroj: Dobré jedlo/Mária Abrahámová

    Miňove grilážky s hnedým makom.

    Grilážky s hnedým makom

    pre celú rodinu, príprava 30 minút + tuhnutie a krájanie 

    POTREBUJETE: 

    • 250 g kryštálového cukru
    • 250 g masla
    • 1 plechovka karamelového Salka
    • 250 g mletého hnedého maku
    • 6 - 8 kusov jemných tortových oblátok

    POSTUP:

    1.  Cukor rozpustite na miernom ohni na karamel. Keď je hladký a má  svetlú jantárovú farbu, primiešajte nakrájané maslo a miešajte, kým sa nerozpustí.
    2. Do hmoty po častiach primiešajte Salko a chvíľu povarte. Do hladkej hmoty vsypte mak, premiešajte a odstavte.
    3. Medzitým si pripravte na plechu vrstvu oblátok. Najlepšie ak položíte vedľa seba 2 alebo 2 a pol kusa. Čo najskôr opatrne rovnomerne rozotrite polovicu makovej griláže a hneď priložte druhú vrstvu oblátok. Znova rozotritešte teplý zvyšný griláž a a uložte poslednú vrstvu oblátok.
    4. Jemne pritlačte rukami a pomocou dosky a napríklad balíčkov cukru zaťažte. Nechajte stuhnúť v chlade najlepšie cez noc. Nakrájajte na ľubovoľné tvary.

     

    Dobrá rada: Dobre stuhnuté grilážky krájajte zúbkovým nožom na obdĺžniky, kocky, paličky alebo trojuholníky.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!
    Reklama