Miňo Macuľa je zasa extra: Jeho grilážky s hnedým makom sú jedinečné!
6. 4. 2025, 8:01

Video Player is loading.
Hviezdy na panvici s Miňom Macuľom, upečieme si kávový koláčZdroj: Dobré jedlo/Mária Abrahámová
Miňove grilážky s hnedým makom.
Grilážky s hnedým makom
pre celú rodinu, príprava 30 minút + tuhnutie a krájanie
POTREBUJETE:
- 250 g kryštálového cukru
- 250 g masla
- 1 plechovka karamelového Salka
- 250 g mletého hnedého maku
- 6 - 8 kusov jemných tortových oblátok
POSTUP:
- Cukor rozpustite na miernom ohni na karamel. Keď je hladký a má svetlú jantárovú farbu, primiešajte nakrájané maslo a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Do hmoty po častiach primiešajte Salko a chvíľu povarte. Do hladkej hmoty vsypte mak, premiešajte a odstavte.
- Medzitým si pripravte na plechu vrstvu oblátok. Najlepšie ak položíte vedľa seba 2 alebo 2 a pol kusa. Čo najskôr opatrne rovnomerne rozotrite polovicu makovej griláže a hneď priložte druhú vrstvu oblátok. Znova rozotritešte teplý zvyšný griláž a a uložte poslednú vrstvu oblátok.
- Jemne pritlačte rukami a pomocou dosky a napríklad balíčkov cukru zaťažte. Nechajte stuhnúť v chlade najlepšie cez noc. Nakrájajte na ľubovoľné tvary.
Dobrá rada: Dobre stuhnuté grilážky krájajte zúbkovým nožom na obdĺžniky, kocky, paličky alebo trojuholníky.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama