Reklama

Mama piatich detí z Pečie celé Slovensko pečie furt: Jej torta opitý Izidor sa hodí na Nový rok

Martina Gromová.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DBXJJtZq_lD/?img_index=1

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Martina Gromová sa v pekárskej šou Pečie celé Slovensko dostala tesne pred brány finále. Doma na sviatky upiekla aj opitého Izidora v tvare torty!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Sladká výzva ZIMNÁ TORTA: Výborný recept Lucie Cvikovej
    Zdroj: Lucia Cviková

    Napriek tomu, že na Martininej tvári pri vyhlasovaní porotkýň na konci 11. epizódy bolo vidieť sklamanie, napriek tomu, že sa tesne nedostala do finálového kola, táto šikovná mama piatich detí predsa len vyhrala!

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCjLOPyOqBX/

    Martina Gromová.

    Bývalá profesionálna vojačka, ktorá rada trávi čas v kuchyni, sa na svojom Instagrame furt_ v_ kuchyni priznala: "Nikdy by som nepovedala, že zrovna ja sa prebojujem do dvanástky amatérskych cukrárov v 4. sérii tej najlepšej, najsladšej a najkrajšej show o pečení, Pečie celé Slovensko". A ako ešte priznáva, nikdy neľutovala, že sa do šou prihlásila.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Vianočná SACHEROVA TORTA od Miňa Macuľu: Lepšiu ste ešte nejedli!
      Zdroj: NMH

      Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDDR53Wu1VI/?img_index=1

      Martina Gromová z Pečie celé Slovensko, upiekla tortu podľa Miňa Macuľu.

      V šou Pečie celé Slovensko patrila Martina medzi diváckych favoritov. V epizóde, v ktorej mali súťažiaci upiecť torty podľa známych či slávnych cukrárov, si vybrala tortu Miňa Macuľu, víťaza 1. série tejto šou, ktorého považuje za svoj vzor. Ten ju k tomu ešte aj milo prekvapil, keď ju nič netušiacu prišiel pri pečení torty povzbudiť.

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Barbora Krajčírová priznala trapas: Zhoreli jej linecké koláčiky...

        Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDnVoTYOd_z/?img_index=1

        V semifinálovom kole, v ktorom súťažila spolu s Palim, Dankou a Jankou, pripravila v kreatívnej výzve pestrofarebnú troposchodovú obrátenú lustrovú tortu, ktorá znázorňovala karneval v Riu, a symbolicky vyjadrovala jej rebelantské časy. Čokoládové korpusy Martina naplnila ovocným pyré a švajčiarskym maslovým krémom. Veľkolepé torty viseli ako lustre na špeciálnych stojanoch a porotkyne aj diváci sa nevedeli na ne vynadívať.

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          ŽELÉ POHÁRE z Pečie celé Slovensko: Inšpirujte sa najkrajšími!
          Zdroj: NMH

          Martina prišla finalistov podporiť aj so svojím partnerom Stankom, jeho dcérou Nelkou, dcérkami Karličkou a Olivkou, keďže tri ďalšie sa žiaľ nemohli zúčastniť, a s tetou Alčou. Ako povedala pre portál akcnemamy.akcnezeny.sk do pomocných prác v kucyhni sa snaží odmalička zapájať aj svojich päť detí, pričom staršie už sa už chytajú do varenia aj samé. Dokážu upiecť koláč, či namixovať zdravé smoothie.

          Zdroj: https://www.instagram.com/p/DD5HVnSORf5/?img_index=1

          Anketa

          Učíte aj vy piecť a variť svoje deti odmalička?

          • Iba by ma v kuchyni zdržiavali!6%
          • V rámci možností sa ich snažím zapájať.94%

          Hlasovanie bolo ukončené

          Zdroj: https://www.instagram.com/p/DD9fPXBqLyP/

          Martina so svojimi deťmi vlani pri vianočnom stole.

          "Určite nepatrím k ustráchaným maminkám, ktoré sa boja dať dieťaťu do ruky nožík. Samozrejme podľa veku, aby sa s ním naučili narábať. Alebo k takým mamám, ktoré sa boja, že bude kuchyňa hore nohami, múka všade po pracovnej doske a na zemi, po celom oblečení, či dokonca vo vlasoch. Všetko sa dá upratať, oprať, očistiť. Načo sa zbytočne znervózňovať. Deti sa pri tom zabavia, naučia sa niečo do života a v neposlednom rade spolu trávime čas," povedala Martina.

          Na ďalšej strane nájdete recept na Martininu tortu opitý Izidor >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Bezlepková roláda opitý Izidor od cukrárky Petry Tóthovej

            Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDcgo8ZO0Nf/?img_index=1

            Torta opitý Izidor sa hodí na slávnostné dni. Vyskúšate ju na Nový rok?

            Torta opitý Izidor

            20 porcií (priemer formy 24 cm)

             

            POTREBUJETE:

            Na korpus:

            • 225 g masla
            • 225 g práškového cukru
            • 6 vajec
            • 150 g polohrubej múky
            • 20 g holandského kakaa
            • 12 g kypiaceho prášku
            • 130 g mletých vlašských orechov + na ozdobenie
            • štvrť lyžičky soli
            • ríbezľový džem na potretie

             

            Na orechovú plnku:

            • 350 g mletých vlašských orechov
            • 150 g práškového cukru
            • lyžička mletej vanilky
            • 200 ml rumu

             

             Na čokoládovú plnku:

            • 600 ml mlieka
            • 4 žĺtky
            • 100 g kryštálového cukru
            • 60 g Zlatého klasu
            • 100 g tmavej čokolády
            • 350 g masla

             

            Na polevu: 

            • 200 g čokolády
            • 50 g masla
            • 1 lyžica oleja

             

            POSTUP:

            1. Pripravte  koprus:  Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do peny. Po jednom zašľahajte žĺtky. Zvlášť v miske zmiešajte múku, kakao, kypriaci prášok a orechy. Vmiešajte k žĺtkovej zmesi.  Nakoniec zapracujte sneh z bielkov. V dvoch formách pečte v rúre vyhriatej na 170°C približne 35-40 minút. Či sú korpusy upečené skontrolujte špajdľou.
            2. Pripravte orechovú plnku: Zmiešajte všetky ingrediencie.
            3.  Pripravte čokoládovú plnku:  500 ml mlieka zahrejte. Zvyšok mlieka + žĺtky + cukor + Zlatý klas vyšľahajte a vmiešajte do horúceho mlieka. Uvarte puding a primiešajte nalámanú čokoládu. Nechajte vychladnúť zakryté potravinárskou fóliou (aby sa dotýkala sa povrchu). Maslo vyšľahajte do peny a po častiach zašľahajte puding.
            4. Skladanie torty: Upečený korpus nechajte vychladiť a rozrežte na dva pláty. Prvý plát uložte na podložku a potrite ríbezľovým džemom. Potom rozotrite polovicu orechovej plnky. Na ňu rozotrite polovicu čokoládovej plnky. Položte druhý plát. Opäť potrite džemom, naneste druhú polovicu orechovej plnky a čokoládovú plnku. Nechajte schladiť.
              5. Dokončenie: Polevu pripravte z rozpustenej čokolády, masla a oleja.  Rozotrite ju na vrch aj boky troty.  Trocha môžete nechať na zdobenie. Ešte kým čokoláda nestuhne,  naneste na boky mleté orechy. Cez sitko posypte tortu kakaom. Zvyšok polevy dajte do zdobiaceho vrecka a ozdobte podľa fantázie.

             

            Autor článku

            Mária Abrahámová

            redaktorka magazínu Dobré jedlo
            Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!