Reklama

Láska na tanieri: Do piškótových srdiečok Kvetky Horváthovej sa zamilujete

Kvetka Horváthovje extrémne šikovnou gazdinkou.

Zdroj: Instagram

Reklama
Nina Smiešna

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Kvetka Horváthová je nielen obľúbená moderátorka, ale aj šikovná gazdinka. Svojich fanúšikov tentokrát potešila sladkým receptom na neodolateľné piškótové srdiečka.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kvetka Horváthová je CUKRÁRKA ako lusk! Pozrite na jej ZAMILOVANÝ KOLÁČ

    O tom, že je Kvetka Horváthová nesmierne nadanou kuchárkou a pekárkou už všetkých presvedčila nejeden raz. Pravidelne teší fanúšikov na svojom Instagrame krásnými a chutnými receptami. Tentokrát sa rozhodla pripraviť skutočne sladký dezert, ktorý rozhodne môžete pripraviť svojim milovaným ako darček ku sviatku alebo jednoducho len tak z lásky.

    Láska ide cez žalúdok

    A Kvetka to rozhodne vie! Veď kto by odolal takémuto sladkému prekvapeniu? Jej krásne piškótové srdiečka sme si obľúbili i my v Dobrom jedle. Vyskúšajte Kvetkin recept, rozhodne neoľutujete!

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DGBgIHmNlPP/

    Takéto srdiečka potešia rozhodne každého.

    Kvetkine piškótové srdiečka

    POTREBUJETE

    Na korpus:

    • 3 žĺtky
    • 80 g kryštálového cukru
    • 3 PL teplej vody alebo 3 PL oleja
    • 120 g hladkej múky
    • 1 čl prášku do pečiva
    • sneh z troch bielkov

    Na krém:

    • 250 g mascarpone
    • 50 ml šľahačkovej smotany
    • 1 PL práškového cukru
    • Malinový džem

    Na ozdobenie:

    • Biela čokoláda
    • Lyofilizované maliny

    POSTUP

    1. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte vodu alebo olej a premiešajte.
    2. Do mokrej zmesi prisypte sypké ingrediencie. Múku nezabudnite preosiať. Mixérom vyšľahajte.
    3. Pridajte sneh z bielkov a jemne zapracujte špachtľou. 
    4. Vylejte cesto na plech o rozmere 25x36 cm vystlanej papierom na pečenie a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 40-45 minút. 
    5. Medzitým si pripravte krém. Vyšľahajte spolu mascarpone, šľahačku a cukor. 
    6. Korpus nechajte vychladnúť a vykrojte z neho srdiečka. Každé srdiečko následne prerežte na polovicu. 
    7. Naplňte krémom po okrajoch a do stredu dajte malinový džem. Srdiečka zlepte.
    8. Ozdobte roztopenou bielou čokoládou a sušenými malinam.

    Autor článku

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.