Láska na tanieri: Do piškótových srdiečok Kvetky Horváthovej sa zamilujete
14. 3. 2025, 8:01 (aktualizované: 14. 3. 2025, 15:12)

Zdroj: Instagram
Kvetka Horváthová je nielen obľúbená moderátorka, ale aj šikovná gazdinka. Svojich fanúšikov tentokrát potešila sladkým receptom na neodolateľné piškótové srdiečka.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/BrsDbF9Heum/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CKd-QZ4BGET/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/B7OEi-ihKZk/
Galéria k článku

O tom, že je Kvetka Horváthová nesmierne nadanou kuchárkou a pekárkou už všetkých presvedčila nejeden raz. Pravidelne teší fanúšikov na svojom Instagrame krásnými a chutnými receptami. Tentokrát sa rozhodla pripraviť skutočne sladký dezert, ktorý rozhodne môžete pripraviť svojim milovaným ako darček ku sviatku alebo jednoducho len tak z lásky.
Láska ide cez žalúdok
A Kvetka to rozhodne vie! Veď kto by odolal takémuto sladkému prekvapeniu? Jej krásne piškótové srdiečka sme si obľúbili i my v Dobrom jedle. Vyskúšajte Kvetkin recept, rozhodne neoľutujete!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DGBgIHmNlPP/
Takéto srdiečka potešia rozhodne každého.
Kvetkine piškótové srdiečka
POTREBUJETE
Na korpus:
- 3 žĺtky
- 80 g kryštálového cukru
- 3 PL teplej vody alebo 3 PL oleja
- 120 g hladkej múky
- 1 čl prášku do pečiva
- sneh z troch bielkov
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 50 ml šľahačkovej smotany
- 1 PL práškového cukru
- Malinový džem
Na ozdobenie:
- Biela čokoláda
- Lyofilizované maliny
POSTUP
- Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte vodu alebo olej a premiešajte.
- Do mokrej zmesi prisypte sypké ingrediencie. Múku nezabudnite preosiať. Mixérom vyšľahajte.
- Pridajte sneh z bielkov a jemne zapracujte špachtľou.
- Vylejte cesto na plech o rozmere 25x36 cm vystlanej papierom na pečenie a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 40-45 minút.
- Medzitým si pripravte krém. Vyšľahajte spolu mascarpone, šľahačku a cukor.
- Korpus nechajte vychladnúť a vykrojte z neho srdiečka. Každé srdiečko následne prerežte na polovicu.
- Naplňte krémom po okrajoch a do stredu dajte malinový džem. Srdiečka zlepte.
- Ozdobte roztopenou bielou čokoládou a sušenými malinam.