Reklama

KVÍZ: Naozaj poznáte talianske syry? Otestujte sa!

Parmezán.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Taliansko je známe svojou bohatou históriou a kultúrou, ale aj vynikajúcimi syrmi. Myslíte si, že ich dokážete rozoznať? Otestujte svoje znalosti v našom kvíze a zistite, či ste skutočným znalcom talianskych syrov!

Otázka č.1

1/12 - Ktorý taliansky syr je známy svojimi výraznými modrozelenými plesňovými žilkami?

Otázka č.2

2/12 - Z akého mlieka sa vyrába syr mozzarella?

Otázka č.3

3/12 - Ktorý taliansky syr sa často používa na prípravu tiramisu?

Otázka č.4

4/12 - V ktorom talianskom regióne sa vyrába syr parmezán?

Otázka č.5

5/12 - Ktorý taliansky syr je známy svojou pevnou textúrou a používa sa na strúhanie?

Otázka č.6

6/12 - Ktorý taliansky syr sa často používa ako náplň do ravioli?

Autor článku

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.