Reklama

KVÍZ: Exotické suroviny, ktoré vám zaručene rozšíria obzory. Naozaj ich poznáte?

Myslíte si, že ste v kuchyni doma v každom kúte sveta? Otestujte svoje znalosti o exotických surovinách a zistite, či ste skutočne gurmánsky cestovateľ alebo len obyčajný turista!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Myslíte si, že ste v kuchyni doma v každom kúte sveta? Otestujte svoje znalosti o exotických surovinách a zistite, či ste skutočne gurmánsky cestovateľ alebo len ostrieľaný turista!

Zdroj: shutterstock

1/9 - Z ktorej časti rastliny sa získava šafran?

Zdroj: archív

2/9 - Čo je to tamarind a akú má chuť?

Zdroj: Shutterstock

3/9 - Aké jedlo sa pripravuje z manioku?

Zdroj: Shutterstock

4/9 - Čo je to wakame?

Zdroj: Shutterstock

5/9 - Z ktorej krajiny pochádza korenina kurkuma?

Zdroj: Profimedia.sk

6/9 - Čo je acai a prečo je také populárne?

Autor článku

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.