Reklama

Kvetka Horváthová pečie na Vianoce jedna radosť! Vyskúšajte jej 4 JEDNODUCHÉ RECEPTY

Kvetka pri pečení s pomocníčkou Paulínkou. Pozrite na tú zrkadlovú kuchynskú linku! Veľkorysú pracovnú plochu kuchyni poskytuje ostrov, ktorého súčasťou je aj sporák.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/BrdD57wH76y/

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Kvetka Horváthová sa aj tento rok pred Vianocami podelila o jednoduché recepty na výborné koláčiky. Poďte ich vyskúšať s nami!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tradičné VIANOČNÉ KOLÁČE pre každého: Jednoduché aj zložitejšie RECEPTY

    Obľúbená moderátorka Kvetka Horváthová miluje Vianoce! Tento rok dokonca aj stromček postavila skôr, aby sa z neho mohla tešiť dlhšie. Na svojom Instagrame sa Kvetka podelila aj o svoje cukrárske výtvory na Vianoce. Hviezda Telerána je známa tým, že ľahké a chutné recepty sú jej doménou.

    Kvetka vždy prinesie aj niečo zaujímavé a nové, tentokrát nás zaujali jej hrkajúce koláčiky, ale výborne vyzerajú aj perníkové crinkles, kakaové kolieska s krémom, či nepečené pralinky. Poďte ich vyskúšať všetky! Kvetkine jednoduché recepty na vianočné koláčiky nájdete na ďalšej strane...

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Neodolateľné makové koláče: Tieto nesmú na Vianoce chýbať

      Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDensAdtXh4/

      Jednoduché vianočné pralinky Kvetky Horváthovej

      Jednoduché vianočné pralinky

      Potrebujete:

      • 150 g hrozienka
      • 0,5 dcl Rum
      • 1,5 dcl voda
      • 120 g pomleté detské piškóty
      • 200 g mleté vlašské orechy
      • 120 g práškový cukor
      • 150 g roztopená horká čokoláda
      • Na obaľovanie - roztopená horká alebo mliečna čokoláda, roztopená biela čokoláda, rozmixované lyofilizované maliny, pomleté pistácie

      POSTUP :

      1. Hrozienka namočíme na 24 hodín do rumu s vodou.
      2. Potom rozmixujeme, pridáme rozmixované detské piškóty, mleté vlašské orechy, práškový cukor a roztopenú horkú čokoládu.
      3. Zmes dáme vychladiť do chladničky (približne na 1 hodinu), aby sa nám ľahšie tvarovali guličky, ktoré namáčame do roztopenej čokolády a dozdobíme pomletými lyofilizovanými malinami a pistáciami. Dobrú chuť!
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Medovníkové variácie: Vyskúšajte čarovné nápady na Vianoce

        "Krásne prevoňajú domov Vianocami, sú jednoduché na prípravu a skvelo chutia," takto opísala perníkové crinkles Kvetka Horváthová. My k tomu len dodáme, že crinkles svojim zaujímavým vzhľadom krásne osviežia vašu vianočnú kolekciu pečiva. Upiecť ich je naozaj jednoduché, veď presvedčte sa sami v recepte!

        Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDHbmabtFBy/

        Perníkové crinkles Kvetky Horváthovej.

        PERNÍKOVÉ CRINKLES

        Potrebujete:

        • 270 g hladkej múky
        • 120 g kryštálového cukru
        • 2 ČL kypriaceho prášku
        • 2 - 3 ČL perníkového korenia
        • 4 ČL kakaa
        • 2 vajcia
        • 60 g roztopeného masla
        • práškový cukor na obaľovanie

        POSTUP :

        1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a dáme aspoň na 6 hodín do chladničky.
        2. Po vychladení vypracujeme z cesta guličky, bohato obalíme v práškovom cukre, položíme na plech vystlaný papierom a dáme piecť do teplovzdušnej rúry - 180 stupňov celzia približne 11 minút.
        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Vianočný karamelový likér od mamy Tomáša Kompaníka

          Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDB04saN7Ke/

          Kakaové kolieska s maslovým krémom z bielej čokolády a vaječného likéru podľa Kvetky Horváthovej.

          Kakaové kolieska s maslovým krémom z bielej čokolády a vaječného likéru

          Potrebujete:

          Na cesto:

          • 220 g hladkej múky
          • 120 g práškového cukru
          • 40 g kakaa
          • 180 g zmäknutého masla
          • 1 žĺtok

          Na krém:

          • 150 g zmäknutého masla
          • 200 g roztopenej bielej čokolády
          • 3 - 4 PL vaječného likéru

           

          • džem na naplnenie
          • čokoláda na obaľovanie vrchného kolieska
          • suroviny podľa fantázie na dozdobenie

          POSTUP:

          1. Zo surovín na cesto vypracujeme cesto a odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
          2. Na pomúčenej podložke vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska - do polovice z nich vykrojíme menšie kolieska a dáme piecť do teplovzdušnej rúry pri teplote 180 stupňov celzia na približne 10 minút.
          3. Po upečení vrchné kolieska s menším otvorom namočím do roztopenej čokolády a dozdobíme podľa fantázie.
          4. Zo zmäknutého masla, roztopenej bielej čokolády a vaječného likéru vyšľaháme krém (ak sa nám bude zdať príliš riedky, dáme ho na chvíľu stuhnúť do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo)
          5. Krém dáme do ozdobného vrecúška a postupne ho nanesieme na spodné kolieska, na vrch umiestnime ozdobené kolieska a stred naplníme obľúbeným džemom.
          6. Skladujeme na chladnom mieste (v chladničke).
          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Bohyňa aj v kuchyni: MÁRIA ČÍROVÁ pečie krehké LINECKÉ PEČIVO!

            "Keď sa budete chystať piecť vianočné pečivo, vyskúšajte si vykrojiť a upiecť aj pár takýchto milých hrkajúcich “sklíčkových” koláčikov," vyzýva Kvetka Horváthová. Vytvoriť koláčiky so zaujímavým efektom je pritom úplne jednoduché! Poďte to vyskúšať podľa jej receptu.

            Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCwV4khtJfL/

            Hrkajúce „sklíčkové“ koláčiky Kvetky Horváthovej.

            Hrkajúce „sklíčkové“ koláčiky

            Potrebujete:

            • 115 g zmäknutého masla
            • 80 g práškového cukru
            • 1 balenie vanilkového cukru
            • 1 vajce
            • 250 g hladkej múky
            • Tvrdé cukríky typu bonpari (bez náplne)
            • Mini cukrové ozdôbky
            • Roztopená biela čokoláda

            POSTUP:

            1. Z masla, cukru (práškový + vanilkový), vajca a hladkej múky vypracujte cesto a odložte ho na 1 hodinu do chladničky.
            2. Potom vyvaľkajte, vykrojte požadované tvary (to, čo vám zvýši po vykrojení, tiež upečte a potom zlepte napríklad džemom)
            3. Vykrojené tvary dajte piecť vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 175 stupňov celzia na približne 10 minút.
            4. Po vytiahnutí z rúry umiestnite do stredu vykrojených koláčikov tvrdé cukríky bez náplne a dajte znovu do rúry, kým sa cukríky neroztopia (5 - 7 minút).
            5. Po vychladnutí naneste pomocou ozdobného vrecúška roztopenú bielu čokoládu na okraj koláčika, na cukrové sklíčko nasypte cukrové ozdôbky a prilepte druhý koláčik.
            6. Nechajte čokoládu stvrdnúť…

            Autor článku

            Tatiana Kubicová

            redaktorka magazínu Dobré jedlo
            Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.