Kvetka Horváthová pečie na Vianoce jedna radosť! Vyskúšajte jej 4 JEDNODUCHÉ RECEPTY
13. 12. 2024, 10:54

Zdroj: https://www.instagram.com/p/BrdD57wH76y/
Kvetka Horváthová sa aj tento rok pred Vianocami podelila o jednoduché recepty na výborné koláčiky. Poďte ich vyskúšať s nami!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/BrsDbF9Heum/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CmjWcWktg9v/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CIs-0sVB-Sz/
Galéria k článku

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C1PaFHjNsWT/
Kvetka miluje Vianoce.
Obľúbená moderátorka Kvetka Horváthová miluje Vianoce! Tento rok dokonca aj stromček postavila skôr, aby sa z neho mohla tešiť dlhšie. Na svojom Instagrame sa Kvetka podelila aj o svoje cukrárske výtvory na Vianoce. Hviezda Telerána je známa tým, že ľahké a chutné recepty sú jej doménou.
Kvetka vždy prinesie aj niečo zaujímavé a nové, tentokrát nás zaujali jej hrkajúce koláčiky, ale výborne vyzerajú aj perníkové crinkles, kakaové kolieska s krémom, či nepečené pralinky. Poďte ich vyskúšať všetky! Kvetkine jednoduché recepty na vianočné koláčiky nájdete na ďalšej strane...

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDensAdtXh4/
Jednoduché vianočné pralinky Kvetky Horváthovej
Jednoduché vianočné pralinky
Potrebujete:
- 150 g hrozienka
- 0,5 dcl Rum
- 1,5 dcl voda
- 120 g pomleté detské piškóty
- 200 g mleté vlašské orechy
- 120 g práškový cukor
- 150 g roztopená horká čokoláda
- Na obaľovanie - roztopená horká alebo mliečna čokoláda, roztopená biela čokoláda, rozmixované lyofilizované maliny, pomleté pistácie
POSTUP :
- Hrozienka namočíme na 24 hodín do rumu s vodou.
- Potom rozmixujeme, pridáme rozmixované detské piškóty, mleté vlašské orechy, práškový cukor a roztopenú horkú čokoládu.
- Zmes dáme vychladiť do chladničky (približne na 1 hodinu), aby sa nám ľahšie tvarovali guličky, ktoré namáčame do roztopenej čokolády a dozdobíme pomletými lyofilizovanými malinami a pistáciami. Dobrú chuť!

"Krásne prevoňajú domov Vianocami, sú jednoduché na prípravu a skvelo chutia," takto opísala perníkové crinkles Kvetka Horváthová. My k tomu len dodáme, že crinkles svojim zaujímavým vzhľadom krásne osviežia vašu vianočnú kolekciu pečiva. Upiecť ich je naozaj jednoduché, veď presvedčte sa sami v recepte!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDHbmabtFBy/
Perníkové crinkles Kvetky Horváthovej.
PERNÍKOVÉ CRINKLES
Potrebujete:
- 270 g hladkej múky
- 120 g kryštálového cukru
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 2 - 3 ČL perníkového korenia
- 4 ČL kakaa
- 2 vajcia
- 60 g roztopeného masla
- práškový cukor na obaľovanie
POSTUP :
- Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a dáme aspoň na 6 hodín do chladničky.
- Po vychladení vypracujeme z cesta guličky, bohato obalíme v práškovom cukre, položíme na plech vystlaný papierom a dáme piecť do teplovzdušnej rúry - 180 stupňov celzia približne 11 minút.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDB04saN7Ke/
Kakaové kolieska s maslovým krémom z bielej čokolády a vaječného likéru podľa Kvetky Horváthovej.
Kakaové kolieska s maslovým krémom z bielej čokolády a vaječného likéru
Potrebujete:
Na cesto:
- 220 g hladkej múky
- 120 g práškového cukru
- 40 g kakaa
- 180 g zmäknutého masla
- 1 žĺtok
Na krém:
- 150 g zmäknutého masla
- 200 g roztopenej bielej čokolády
- 3 - 4 PL vaječného likéru
- džem na naplnenie
- čokoláda na obaľovanie vrchného kolieska
- suroviny podľa fantázie na dozdobenie
POSTUP:
- Zo surovín na cesto vypracujeme cesto a odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- Na pomúčenej podložke vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska - do polovice z nich vykrojíme menšie kolieska a dáme piecť do teplovzdušnej rúry pri teplote 180 stupňov celzia na približne 10 minút.
- Po upečení vrchné kolieska s menším otvorom namočím do roztopenej čokolády a dozdobíme podľa fantázie.
- Zo zmäknutého masla, roztopenej bielej čokolády a vaječného likéru vyšľaháme krém (ak sa nám bude zdať príliš riedky, dáme ho na chvíľu stuhnúť do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo)
- Krém dáme do ozdobného vrecúška a postupne ho nanesieme na spodné kolieska, na vrch umiestnime ozdobené kolieska a stred naplníme obľúbeným džemom.
- Skladujeme na chladnom mieste (v chladničke).

"Keď sa budete chystať piecť vianočné pečivo, vyskúšajte si vykrojiť a upiecť aj pár takýchto milých hrkajúcich “sklíčkových” koláčikov," vyzýva Kvetka Horváthová. Vytvoriť koláčiky so zaujímavým efektom je pritom úplne jednoduché! Poďte to vyskúšať podľa jej receptu.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCwV4khtJfL/
Hrkajúce „sklíčkové“ koláčiky Kvetky Horváthovej.
Hrkajúce „sklíčkové“ koláčiky
Potrebujete:
- 115 g zmäknutého masla
- 80 g práškového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 vajce
- 250 g hladkej múky
- Tvrdé cukríky typu bonpari (bez náplne)
- Mini cukrové ozdôbky
- Roztopená biela čokoláda
POSTUP:
- Z masla, cukru (práškový + vanilkový), vajca a hladkej múky vypracujte cesto a odložte ho na 1 hodinu do chladničky.
- Potom vyvaľkajte, vykrojte požadované tvary (to, čo vám zvýši po vykrojení, tiež upečte a potom zlepte napríklad džemom)
- Vykrojené tvary dajte piecť vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 175 stupňov celzia na približne 10 minút.
- Po vytiahnutí z rúry umiestnite do stredu vykrojených koláčikov tvrdé cukríky bez náplne a dajte znovu do rúry, kým sa cukríky neroztopia (5 - 7 minút).
- Po vychladnutí naneste pomocou ozdobného vrecúška roztopenú bielu čokoládu na okraj koláčika, na cukrové sklíčko nasypte cukrové ozdôbky a prilepte druhý koláčik.
- Nechajte čokoládu stvrdnúť…