Reklama

Kvetka Horváthová má úžasný recept na ľahké domáce žemličky: Zdravé a bez kysnutia!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Podcast Dobré jedlo pre Zdravie: S pestovateľkou maku
    Šošovicové žemličky Kvetky Horváthovej.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DFpjIknNws3/

    Šošovicové žemličky Kvetky Horváthovej.

    Anketa

    Vyskúšate Kvetkine žemličky?

    Šošovicové žemličky Kvetky Horváthovej

    Potrebujete:

    • 400 g červenej šošovice
    • 12 PL studenej vody
    • 2 PL olivového oleja
    • 1 ČL jablčného octu
    • 1 ČL jednej sódy
    • 2 ČL soli
    • 1 ČL sušeného cesnaku
    • 40 g psýllium - vláknina z rastlinky skorocel indický
    • Semienka podľa chuti ( na obalenie, alebo posypanie)

    POSTUP:

    1. Šošovicu namočte na niekoľko hodín (ideálne cez noc). Vodu z namáčania vylejte a šošovicu prepláchnite. Pridajte 12 polievkových lyžíc studenej vody, olivový olej, soľ, jedlú sódu, sušený cesnak, psylium, jablčný ocot.
    2. Zmes rozmixujte a vytvarujte žemličky. Obaľte alebo posypte ich semienkami a dajte piecť - 180 stupňov celzia (vrchný/spodný ohrev) na približne 40 minút.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.
    Reklama