Kvetka Horváthová má úžasný recept na ľahké domáce žemličky: Zdravé a bez kysnutia!
11. 2. 2025, 9:11 (aktualizované: 11. 2. 2025, 9:43)

Video Player is loading.
Podcast Dobré jedlo pre Zdravie: S pestovateľkou maku
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DFpjIknNws3/
Šošovicové žemličky Kvetky Horváthovej.
Anketa
Vyskúšate Kvetkine žemličky?
Šošovicové žemličky Kvetky Horváthovej
Potrebujete:
- 400 g červenej šošovice
- 12 PL studenej vody
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL jablčného octu
- 1 ČL jednej sódy
- 2 ČL soli
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 40 g psýllium - vláknina z rastlinky skorocel indický
- Semienka podľa chuti ( na obalenie, alebo posypanie)
POSTUP:
- Šošovicu namočte na niekoľko hodín (ideálne cez noc). Vodu z namáčania vylejte a šošovicu prepláchnite. Pridajte 12 polievkových lyžíc studenej vody, olivový olej, soľ, jedlú sódu, sušený cesnak, psylium, jablčný ocot.
- Zmes rozmixujte a vytvarujte žemličky. Obaľte alebo posypte ich semienkami a dajte piecť - 180 stupňov celzia (vrchný/spodný ohrev) na približne 40 minút.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama