JAHODOVÉ tortičky: Prečo robiť iba jednu veľkú?
Božská chuť, ktorú si zamilujete!
- 45 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 5 ksvajec
- 200 gpolohrubej múky
- 150 gpráškového cukru
- 2 lyžiceoleja
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 1 lyžicacitrónovej kôry z bio citrónu
Na plnku:
- 200 mlmlieka
- 2 ksžĺtky
- 3 lyžicehladkej múky
- 150 gmasla
- 120 gpráškového cukru
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 1 lyžicarumu
- 100 gjahôd + 150 g na ozdobu
- 1 balíčekčerveného tortového želé
- 200 mlsmotany na šľahanie
Postup
krok
V miske vymiešajte do peny žĺtky, olej, polovicu práškového cukru a vanilínový cukor. Z bielkov a druhej polovice cukru vyšľahajte tuhý sneh. Zľahka ho zapracujte do žĺtkovej hmoty. Nakoniec pridajte preosiatu múku, postrúhanú citrónovú kôru a zľahka premiešajte.
krok
Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie, dajte do vyhriatej rúry a na 150 °C pečte asi 25 minút do zlatista. Upečené cesto nechajte vychladnúť.
krok
Pripravte plnku: Z mlieka, žĺtkov a hladkej múky uvarte za stáleho miešania hustejšiu kašu. Nechajte, vychladiť. V miske vymiešajte maslo s práškovým cukrom a lyžicou rumu.
krok
Maslový krém pridajte k vychladnutej kaši a dôkladne premiešajte. Jahody roztlačte vidličkou, pridajte vanilínový cukor a vmiešajte do plnky.
krok
Z vychladnutého cesta povykrajujte väčšou okrúhlou formičkou tortičky. Každú prekrojte a naplňte plnkou, potrite aj vrch. Ozdobte plátkami jahôd, polejte želatínou pripravenou podľa návodu a ozdobte vyšľahanou smotanou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Medvedí cesnak v polievke: Áno alebo nie?

ZEMIAKOVÉ ŠÚĽANCE: Dáte si radšej s makom alebo s opečenou strúhankou?
