Postup

 krok

V miske vymiešajte do peny žĺtky, olej, polovicu práškového cukru a vanilínový cukor. Z bielkov a druhej polovice cukru vyšľahajte tuhý sneh. Zľahka ho zapracujte do žĺtkovej hmoty. Nakoniec pridajte preosiatu múku, postrúhanú citrónovú kôru a zľahka premiešajte.

 krok

Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie, dajte do vyhriatej rúry a na 150 °C pečte asi 25 minút do zlatista. Upečené cesto nechajte vychladnúť.

 krok

Pripravte plnku: Z mlieka, žĺtkov a hladkej múky uvarte za stáleho miešania hustejšiu kašu. Nechajte, vychladiť. V miske vymiešajte maslo s práškovým cukrom a lyžicou rumu.

 krok

Maslový krém pridajte k vychladnutej kaši a dôkladne premiešajte. Jahody roztlačte vidličkou, pridajte vanilínový cukor a vmiešajte do plnky.

 krok

Z vychladnutého cesta povykrajujte väčšou okrúhlou formičkou tortičky. Každú prekrojte a naplňte plnkou, potrite aj vrch. Ozdobte plátkami jahôd, polejte želatínou pripravenou podľa návodu a ozdobte vyšľahanou smotanou.