Reklama

Zabudnite na torty pre deti: Sušienkové diorámy ohúria každého!

Súťažiaci v Pečie celé Slovensko piekli sušienkové diorámy.

Zdroj: STVR

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pečenie pre deti nemusí byť len o tortách. Finalisti "Pečie celé Slovensko" to v ôsmej epizóde šou dokázali, keď čelili kreatívnej výzve: sušienková dioráma.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jozefína Zaukolcová: Na Vianoce nesmie chýbať kapustnica a kačka s kapustou

    Čo je sušienková dioráma?

    Porotkyne od súťažiacich očakávali, že vytvoria 3D obraz zo sušienok, ktorý bude vyjadrovať ich vysnívané povolanie. Na splnenie úlohy mali štyri hodiny, počas ktorých museli pripraviť dva druhy sušienkového cesta, vyrezať potrebné tvary a zostaviť z nich jedinečné sladké scenérie.

    Zdroj: STVR

    Súťažiaci v Pečie celé Slovensko piekli sušienkové diorámy.

    Výtvory finalistov: od farmy po Labutie jazero

    Po hodinách pečenia a modelovania sa pred porotou objavili úžasné diela. Najviac zaujala Janka, ktorá si ako tému vybrala baletné predstavenie Labutie jazero. Jej dioráma bola nielen precízne spracovaná, ale aj esteticky očarujúca, s detailne prepracovanými baletkami. Porotkyne tiež ocenili Martinu za jej sušienkové laboratórium – jemné, krehké cesto vynikalo chuťovo i technicky.

    Pochvalu si vyslúžila aj Danka s medovníkovou školou, ktorá potešila detskou hravosťou. Naopak, Dávidova farma bola síce vizuálne pekná, no sušienky nesplnili očakávania po stránke kvality. Paliho vesmírna dioráma zase zaujala zábavným nápadom a deťom by sa určite páčila.

    Zdroj: STVR

    Súťažiaci v Pečie celé Slovensko piekli sušienkové diorámy.

    Inšpirujte sa sladkou galériou!

    Finalisti šou "Pečie celé Slovensko" dokázali, že sušienky nemusia byť len o jednoduchých tvaroch, ale môžu sa premeniť na fascinujúce jedlé obrazy. Pozrite si ich výtvory v našej galérii a možno nájdete inšpiráciu na vlastný sladký projekt. Čo by ste zhotovili vy? Sušienkový hrad, rozprávkovú krajinu alebo svoje vysnívané povolanie?

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.