Reklama

Kráľovská ŤAHANÁ ŠTRÚDĽA cukrára Josefa Maršálka: Jeho recept musíte vyskúšať!

Josef je Pán cukrár!

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C7yVNpZsPgn/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tento recept na ťahanú štrúdľu od známeho českého cukrára a porotcu Pečie celá Zem musíte vyskúšať! Josef Maršálek ju nazval vrcholom delikatesy a kráľovnou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    ŽELÉ POHÁRE z Pečie celé Slovensko: Inšpirujte sa najkrajšími!
    Zdroj: NMH
    Anketa

    Páčia sa vám recepty cukrára Josefa Maršálka?

    "Ťahaná štrúdľa je absolútnym vrcholom delikatesy a kráľovnou jesenných receptov", napísal porotca Pečie celá zem Josef Maršálek na svoj Instagram a jeho fanúšikovia sa ihneď rozplývali. "Vyzerá luxusne, už aj by sme si dali!" Aj nám pri pohľade na jeho dokonalú štrúdľu tečú slinky až po zem! Ste na tom rovnako? Pustite sa do pečenia podľa Josefovho jednoduchého receptu. Nech sa vám jeho ťahaná štrúdľa doma vydarí...

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DBlOx4OMAz6/

    Fantastická ťahaná štrúdľa cukrára Josefa Maršálka nemá chybu! Výborný recept.

    Josefova ťahaná štrúdľa s hruškami

    1 KUS, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 100 g hladkej múky
    • 100 g celozrnnej múky
    • 110 g vody
    • 10 g bravčovej masti
    • 3 g soli

    Na náplň:

    • 1 kg hrušiek
    • 100 g hrozienok
    • 120 g medu
    • 3 g badyánu
    • 2 g škorice

    Na záver:

    • 100 g masla
    • 50 g trstinového cukru

    POSTUP:

    1. V miske zmiešajte obe múky, soľ, vodu a rozpustenú masť a mieste asi 10 minút, kým nezískate hladké a pevné cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie na noc, aby odpočívalo.
    2. Hrušky zbavíme jadierok a nakrájame na veľmi tenké plátky. Pridáme hrozienka, korenie a med a jemne premiešame.
    3. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi 30 × 40 cm, ešte raz ho z oboch strán dobre premieste a potom ho chrbtom rúk rozvaľkajte na utierku s rozmermi 70 × 80 cm, aby ste vytvorili tenké cesto.
    4. Na jednu polovicu cesta rozotrite hruškovú náplň a druhú polovicu cesta potrite polovicou rozpusteného masla. Okraje cesta preložte cez hruškovú náplň a jemným pohybom ho stočte do závinu. Veľmi opatrne ho pomocou utierky prenesieme na plech s papierom na pečenie, potrieme zvyšným maslom a posypeme cukrom. Pečieme pri 180 °C 25 až 30 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.