Reklama

Kapustové fliačky Maroša Kramára: Super recept, ktorý zvládne každý

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Maroš Kramár: V kuchyni zvládnem čokoľvek, napríklad aj praženicu
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Navarené Zlatou vareškou (Vol. 2): KAPUSTOVÉ FLIAČKY naslano aj nasladko!
      Kapustové fliačky nasladko.

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      Kapustové fliačky nasladko.

      Kapustové fliačky Maroša Kramára

      PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
      INGREDIENCIE

      Na fliačky:

      • 150 g hrubej múky
      • 150 polohrubej múky (plus na pomúčenie)
      • 2 vajcia
      • 110 ml vlažnej vody
      • soľ

      Na kapustu:

      • pol hlávky kapusty (nastrúhanej)
      • 100 g trstinového cukru
      • čierne mleté korenie
      • mletá škorica
      • olej
      • práškový cukor na posypanie

       

      POSTUP:

      1. Najprv urobte fliačky: V mise alebo rovno na pomúčenej doske na vaľkanie zmiešajte všetky suroviny a vypracujte nelepivé, pružné cesto. Nechajte ho asi 15 minút odpočívať, aby sa z neho uvoľnil lepok. Bude sa s ním lepšie pracovať.
      2. Cesto rozdeľte na dva bochníky. Každý rozvaľkajte na hrúbku 1 mm a zvrchu trochu pomúčte. Cesto rozkrájajte na pásy široké 6 cm a uložte ich na seba. Takto ich rozkrájajte na pásy široké 1 cm, otočte ich a rozkrájajte na štvorčeky. Rozhádžte ich po pomúčenej doske, aby sa nelepili.
      3. Kapustu nastrúhajte. Cukor nechajte skaramelizovať. Keď zhnedne, prilejte do hrnca olej, aby sa nespálil. Pridajte kapustu, osoľte, podlejte vodou a poduste. Takmer mäkkú kapustu okoreňte a poprášte mletou škoricou. Dobre premiešajte a nechajte odpariť vodu.
      4. Fliačky uvarte v osolenej vode. Potom ich poriadne premiešajte so skaramelizovanou kapustou. Na tanieri posypte práškovým cukrom a môžete servírovať. Dobrú chuť!

      Strana

      2/2

      Autor článku

      Nina Smiešna

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.
      Reklama