Kapustové fliačky Maroša Kramára: Super recept, ktorý zvládne každý
28. 3. 2025, 8:02

Video Player is loading.
Navarené Zlatou vareškou (Vol. 2): KAPUSTOVÉ FLIAČKY naslano aj nasladko!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Kapustové fliačky nasladko.
Kapustové fliačky Maroša Kramára
PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
INGREDIENCIE
Na fliačky:
- 150 g hrubej múky
- 150 polohrubej múky (plus na pomúčenie)
- 2 vajcia
- 110 ml vlažnej vody
- soľ
Na kapustu:
- pol hlávky kapusty (nastrúhanej)
- 100 g trstinového cukru
- čierne mleté korenie
- mletá škorica
- olej
- práškový cukor na posypanie
POSTUP:
- Najprv urobte fliačky: V mise alebo rovno na pomúčenej doske na vaľkanie zmiešajte všetky suroviny a vypracujte nelepivé, pružné cesto. Nechajte ho asi 15 minút odpočívať, aby sa z neho uvoľnil lepok. Bude sa s ním lepšie pracovať.
- Cesto rozdeľte na dva bochníky. Každý rozvaľkajte na hrúbku 1 mm a zvrchu trochu pomúčte. Cesto rozkrájajte na pásy široké 6 cm a uložte ich na seba. Takto ich rozkrájajte na pásy široké 1 cm, otočte ich a rozkrájajte na štvorčeky. Rozhádžte ich po pomúčenej doske, aby sa nelepili.
- Kapustu nastrúhajte. Cukor nechajte skaramelizovať. Keď zhnedne, prilejte do hrnca olej, aby sa nespálil. Pridajte kapustu, osoľte, podlejte vodou a poduste. Takmer mäkkú kapustu okoreňte a poprášte mletou škoricou. Dobre premiešajte a nechajte odpariť vodu.
- Fliačky uvarte v osolenej vode. Potom ich poriadne premiešajte so skaramelizovanou kapustou. Na tanieri posypte práškovým cukrom a môžete servírovať. Dobrú chuť!
Autor článku
Výber pre vás
Reklama