Reklama

JABLKOVÁ ŠTRÚDĽA S PUDINGOM: Upečte ju podľa úspešnej spisovateľky!

Štrúdľa od Petry...

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CV8OJT6qCLZ/

Reklama

Autorka kníh pre ženy, mama štyroch detí Petra Džerengová je známa tým, že popri písaní románov aj rada varí a pečie. A na recepty vôbec nie je lakomá. Naopak! Viete, čím je táto jej štrúdľa výnimočná? Prezradíme vám...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    BARBORA KRAJČÍROVÁ v krásnej kuchyni: Upiekla skvelé MALINOVÉ BROWNIES!

    Petra je šťastná žena. Zdá sa, že na čo siahne, sa jej vydarí. A to sa ešte vlani vydala za úspešného majiteľa reštaurácie, a nedávno vydala svoju prvú kuchársku knihu, ktorá, ako nám povedala, vznikla "vďaka" kovidu a každodennému domácemu vareniu.

    S manželom Tiborom radi športujú a cestujú.

    Jej deti majú našťastie mamu, ktorá nelení aj každý deň opásať zásteru a pripraviť dobrý obed, aj s dezertom... Boli sme zvedaví najmä na šťavnatú štrúdľu, ktorú Petra pečie už roky. No jej rodina a priatelia chvália aj jej čučoriedkový chessecake, čokoládovo-hruškový koláč, mrkvovo-banánovú tortu... A to ešte nie sú Vianoce, kedy pečie kokosové ježe či pripravuje nepečené mafiny žerbó. Mnohé z jej sladkých i slaných receptov nájdete v jej novej kuchárskej knihe Recepty z terasky.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najklikanejšia ŤAHANÁ ŠTRÚDĽA: S celým FOTOPOSTUPOM!
      Zdroj: NMH

      Jablková štrúdľa s vanilkovým pudingom

      4 porcie, príprava 20 minút, pečenie 25 minút

      POTREBUJETE:

      • 1 balenie lístkového cesta
      • 350 g jabĺk
      • 1 balík okrúhlych piškót
      • 1 Zlatý klas
      • 400 ml mlieka
      • 100 g krupicového cukru
      • citrónová šťava
      • 1 vanilkový cukor
      • mletá škorica podľa chuti
      • maslo na potretie";i:10;s:30:"práškový cukor na posypanie

      POSTUP:

      1. Jablká ošúpte, nakrájajte v kuchynskom robote na plátky a pokvapkajte ich citrónovou šťavou.
      2. Lístkové cesto spolu s papierom na pečenie rozložte rovno na plech, do stredu uložte piškóty - asi po 3 kusy vedľa seba po celej dĺžke.
      3. Uvarte puding zo Zlatého klasu v 400 ml mlieka, pridajte 50 g cukru. Nechajte vychladnúť.
      4. Na piškóty naukladajte plátky jabĺk, posypte 50 g cukru, vanilkovým cukrom a škoricou.
      5. Na jablká naložte lyžicou vychladnutý puding, okraje cesta spojte nad plnkou v strede a trochu preložte cez seba (môžete potrieť vajíčkom, aby spoj lepšie držal). Štrúdľu potrite roztopeným maslom.
      6. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 minút, nechajte vychladnúť a podávajte posypané práškovým cukrom podľa chuti.

      "Odmietam ťahať štrúdľové cesto, keďže ho perfektne zastúpi lístkové. Členom rodiny je to úplne jedno: štrúdľu robievam asi dvadsať rokov a nikdy sa nesťažovali. Niekedy ju urobím bez pudingu a na plnku zmiešam hrušky s jablkami a orechmi. Piškóty však nevynechám, perfektne nasajú ovocnú šťavu," prezradila Petra Džerengová.

      Upečte tiež: