Gazdinka Jasmina Alagič: Pozrite, ako si poradila so zvyškami ryže!
31. 3. 2025, 8:01

Video Player is loading.
Navarené Zlatou vareškou: Španielsky vtáčik s ryžouExistuje mnoho chutných a kreatívnych spôsobov, ako ju znova využiť a premeniť na skvelé jedlo. Tu sú niektoré jednoduché a rýchle recepty, ktoré pomôžu minimalizovať plytvanie a zároveň si pochutnáte.
Vyprážaná ryža na ázijský spôsob
Potrebujete:
- 2 šálky uvarenej ryže (vychladenej)
- 2 vajíčka
- 1 mrkva (nakrájaná na malé kúsky)
- 1 jarná cibuľka (nakrájaná)
- 100 g mrazeného hrášku
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja (alebo rastlinného oleja)
- Soľ, čierne korenie podľa chuti
Zdroj: Chat GPT / Veroni
Vyprážaná ryža na ázijský spôsob
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej a osmažte nakrájanú mrkvu a hrášok.
- Pridajte rozšľahané vajíčka a miešajte, kým sa nespevnia.
- Pridajte vychladenú ryžu, premiešajte a nechajte prehriať.
- Nakoniec pridajte sójovú omáčku, jarnú cibuľku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a podávajte.
Ryžové placky so syrom a bylinkami
Potrebujete:
- 2 šálky uvarenej ryže
- 1 vajíčko
- 50 g strúhaného syra (parmezán alebo eidam)
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- Soľ, čierne korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Zdroj: Chat GPT /Veroni
Ryžové placky so syrom a bylinkami
Postup:
- Všetky ingrediencie zmiešajte v miske, aby vzniklo hustejšie cesto.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a lyžicou formujte malé placky.
- Opekajte z oboch strán do zlato-hneda. Podávajte teplé s jogurtovým dipom alebo kyslou smotanou.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama