objednať časopis
všetky kategórie

V horúčave niečo osviežujúce? Ak máte otužilé hrdlo, dajte si ľadový čaj. Doma urobený je ten najlepší.

ĽADOVÝ ČAJ Z CUKROVÉHO MELÓNA

1,5 LITRA, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE 4  HODINY

Potrebujete:

  • 4-5 vrecúšok zeleného čaju
  • 750 g cukrového melónu
  • 75 g hnedého cukru
  • 1 až 2 citróny
  • malý kúsok zázvoru
  • niekoľko vetvičiek mäty a bazalky
Ľadový čaj.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

POSTUP:

  1. Čajové vrecúška zalejte v kanvici 1,5 litra vriacej vody. Nechajte 4 minúty lúhovať. Vrecúška po tomto čase odstráňte.
  2. Do hrnca dajte očistený cukrový melón nakrájaný na kocky, pridajte cukor, 250 ml vody, zázvor nakrájaný na plátky, vetvičky mäty a bazalky. Priveďte k varu, znížte teplotu a varte asi 8 minút. Dajte preč z ohňa a do hrnca prilejte uvarený čaj. 
  3. Po miernom vychladnutí prelejte cez husté sito do džbána. Nechajte vychladnúť a ešte dobre vychlaďte v chladničke. Podávajte s kockami ľadu. 

Viac ľadovej inšpirácie nájdete v našej galérii TU!