Reklama

Čo má na Vianoce rada EMMA DROBNÁ? Vieme aj, čo musí mať každý deň!

Emma Drobná

Zdroj: Dobré jedlo/Mária Abrahámová

Reklama

Sympatická speváčka nám prezradila ako s partnerom Filipom Šebom zvyknú tráviť vianočné sviatky a ktoré jedlo sa u nich na Štedrý večer podáva.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:19
Remaining Time 0:19
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Voňavé KOKOSOVÉ JEŽE, ktorým jednoducho neodoláte! TEASER

    Štedrá večera

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/B_5UDWwjKol/

    Emma sa v kuchyni cíti veľmi dobre. A aj jej to tam svedčí, však?

    "Tento rok sa chystáme s Filipovou rodinou na hory, takže variť zrejme nebudem. Vlani sme trávili Vianoce s mojou rodinou, pripravili sme tradičné jedlá, ktoré milujem. Dôležitou súčasťou sviatkov je aj vôňa jedla, ktorá sa nesie celým bytom. Štedrú večeru začíname trubičkami s medom, cesnakom a orieškami. Najobľúbenejšia časť celej večere je kapustnica. Robíme dve verzie, aj pre vegetariánov. Obe sú vynikajúce, hlavne aby boli dobre kyslé! Varieva ju mamina, ja jej pomáham dochucovať. Štedrú večeru končíme rybou a majonézovým šalátom. K nemu kapra, zubáča alebo lososa," prezradila nám Emma, ktorá rada varí, ale klasiku prenecháva mamine. No teší sa, keď si raz na to trúfne aj sama.

    Koláče radšej nie

    "Ako dieťaťu mi koláčiky chutili, potom som z toho nejako vyrástla, teraz si zasa rada zobnem. Najradšej mám zázvorovníky od maminy. Vlani som robila prvý raz perníčky, no inak veľmi nepečiem, lebo je z toho veľa neporiadku. A stačí málo na to, aby sa to nepodarilo... Teším sa ak vidím okamžitý výsledok, varenie je pre mňa terapia, idem radšej na istotu, aby som nebola smutná, ak by mi niečo nevyšlo." Ema má rada aj thajskú kuchyňu a robí vynikajúce krevety. Pozrite si na jej Instagrame.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 1:59
    Remaining Time 1:59
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      PETRA TÓTHOVÁ pečie super rýchlu VIANOČNÚ ŠTÓLU: Úplne jednoduchý recept!

      Musí byť!

      K všednému dňu aj k sviatkom patrí neodmysliteľne káva, ku ktorej si cez sviatky dá ráno suchý koláčik alebo medovník. "Môžem ju piť aj viackrát za deň, no záleží mi na tom, aby bola dobrá a kvalitná. Dopoludnia ju mám rada s mliekom. Doma si robím espresso, no často zájdem aj do príjemnej kaviarne," povedala nám Emma, ktorá si práve pochutnávala na kávovej špecialitke Raspbery, Rose & Campagne coctail. Chcete recept?

      RASPBERRY, ROSE & CHAMPAGNE COCKTAIL

      1 PORCIA, PRÍPRAVA 5 MINÚT

      POTREBUJETE:

      • 40 ml kapsula Infinimet Fruité Nespresso
      • 10 ml ružového sirupu
      • 120 ml kvalitného suchého sektu (najlepšie Champagne Brut)
      • 3 čerstvé maliny
      • lupeň ruže (jedlý)
      • 3 kocky ľadu
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Urobte si voňavý vianočný punč podľa Dobrého jedla

        POSTUP:

        1. Do šejkra pripravte 40 ml kávy Infiniment Fruité a pretrepte spoločne s niekoľkými kockami ľadu, aby vznikla pena.
        2. Do širšieho pohára na sekt alebo šampanské nalejte ružový sirup, 60 ml sektu a zľahka zamiešajte. Opatrne dolejte zvyšných 60 ml a opäť zľahka zamiešajte.
        3. Navrch prilejte zo šejkra kávovú penu z kávy. Ozdobte čerstvými malinami a lupeňom ruže.

        Prečítajte si aj ďalšie zaujímavé vianočné články: