Chcete niekoho obdarovať na Valentína? Pripravte RED VELVET tortu podľa Petry Tóthovej!
7. 2. 2024, 8:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CtKBK43qo9K/
Reklama
Jemnučké cesto a dokonalý krém, doplnený jahodami a malinami dostane každého.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C1-GDOOq0_s/
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C09sx4zquWU/
Galéria k článku
36 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Téglikový koláč VÁS DOSTANE: Recept Petry Tóthovej musíte vyskúšať, hodí sa hocaké ovocie!Zdroj: NMH
Skvelá cukrárka a porotkyňa súťaže Pečie celé Slovensko nedávno vydala knihu, ale o recepty sa podelí aj na svojom instagramovom profile. Ak si chcete získať niekoho srdce, táto zamatová tortička bude určite trefou do čierneho!
RED VELVET TORTA podľa Petry Tóthovej
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cou3HrAIgNY/
Red Velvet od Petry Tóthovej
Potrebujete:
Na cesto:
- 210 g celé vajcia
- 100 g cukor krupica
- 100 g hl. múka
- 10 g kakao
- 1/2 čl soli
- 15 g roztopené maslo
- 10 g mlieko
- 1 PL vanilkového extraktu
- Červené farbivo
Na náplň:
- 250 g krémového syru
- 60 g práškového cukru
- 150 g šľahačkovej smotany 40%
- 2 čl citrónovej šťavy
- 250 g jahôd
Na sirup:
- 30 g vody
- 60 g malinového pyré
POSTUP:
- Predhrejte rúru na 165 °C. Celé vajcia a cukor šľahajte nad parou, kým nedosiahnu teplotu 40 °C. Zmes ďalej šľahajte mimo platne, kým nedostanete hladkú a hustejšiu hmotu, do ktorej následne zašľahajte farbivo. Opatrne pridajte preosiatu múku, kakao a soľ. Zmiešajte a zohrejte maslo, mlieko, vanilkový extrakt na teplotu cca 50-60 °C.
Odoberte trochu z hmoty vajíčok a pridajte do nej zmes masla. Následne všetko zmiešajte, vylejte do fromy s papierom na pečenie a uhlaďte, buchnite pár krát s formou. Pečte 35-45 minút vo forme s piemerom 18 cm. Po upečení vyberte a buchnite o pracovnú dosku. Korpus nechajte vychladnúť na mriežke. - Na krém jemne vymiešajte syr s cukrom, pridajte šľahačku a vyšľahajte do polotuhého krému. Na záver pridajte citrónovú šťavu.
- Pripravte sirup prevarením vody a malinového pyré.
- Rozrežte tortu vodorovne na 3 vrstvy. Potrite sirupom celú plochu, aj strany korpusu. Potrite krémom a na každú vrstvu uložte kolieska jahôd. Vrch torty ozdobte krémom a celými jahodami.