Reklama

Chcete niekoho obdarovať na Valentína? Pripravte RED VELVET tortu podľa Petry Tóthovej!

Petra Tóthová.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CtKBK43qo9K/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Jemnučké cesto a dokonalý krém, doplnený jahodami a malinami dostane každého.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Téglikový koláč VÁS DOSTANE: Recept Petry Tóthovej musíte vyskúšať, hodí sa hocaké ovocie!
    Zdroj: NMH

    Skvelá cukrárka a porotkyňa súťaže Pečie celé Slovensko nedávno vydala knihu, ale o recepty sa podelí aj na svojom instagramovom profile. Ak si chcete získať niekoho srdce, táto zamatová tortička bude určite trefou do čierneho!

    RED VELVET TORTA podľa Petry Tóthovej

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 210 g celé vajcia
    • 100 g cukor krupica
    • 100 g hl. múka
    • 10 g kakao
    • 1/2 čl soli
    • 15 g roztopené maslo
    • 10 g mlieko
    • 1 PL vanilkového extraktu
    • Červené farbivo

    Na náplň:

    • 250 g krémového syru
    • 60 g práškového cukru
    • 150 g šľahačkovej smotany 40%
    • 2 čl citrónovej šťavy
    • 250 g jahôd

    Na sirup:

    • 30 g vody
    • 60 g malinového pyré

    POSTUP:

    1. Predhrejte rúru na 165 °C. Celé vajcia a cukor šľahajte nad parou, kým nedosiahnu teplotu 40 °C. Zmes ďalej šľahajte mimo platne, kým nedostanete hladkú a hustejšiu hmotu, do ktorej následne zašľahajte farbivo. Opatrne pridajte preosiatu múku, kakao a soľ. Zmiešajte a zohrejte maslo, mlieko, vanilkový extrakt na teplotu cca 50-60 °C.
      Odoberte trochu z hmoty vajíčok a pridajte do nej zmes masla. Následne všetko zmiešajte, vylejte do fromy s papierom na pečenie a uhlaďte, buchnite pár krát s formou. Pečte 35-45 minút vo forme s piemerom 18 cm. Po upečení vyberte a buchnite o pracovnú dosku. Korpus nechajte vychladnúť na mriežke.
    2. Na krém jemne vymiešajte syr s cukrom, pridajte šľahačku a vyšľahajte do polotuhého krému. Na záver pridajte citrónovú šťavu.
    3. Pripravte sirup prevarením vody a malinového pyré.
    4. Rozrežte tortu vodorovne na 3 vrstvy. Potrite sirupom celú plochu, aj strany korpusu. Potrite krémom a na každú vrstvu uložte kolieska jahôd. Vrch torty ozdobte krémom a celými jahodami.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.