Ako z cukrárne! Citrónový KOLÁČ podľa tehuľky Babsy Heribanovej!
14. 8. 2022, 16:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CQ3-M4MMtZF/
Obľúbená Babsy Jagušák, dcéra Aleny Heribanovej, miluje pečenie, pri ktorom jej väčšinou asistuje rozkošná dcérka Izabelka. Toto je ich osviežujúci citrónový koláč.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CTKrL3ksGY6/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CNxpOAqFDDT/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cc3JekWLae_/
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Obľúbená moderátorka a manažérka Barbara pred pár dňami na sociálnej sieti oznámila krásnu novinu, že bude dvojnásobnou mamičkou. K prvorodenej Izabelke tak o pár mesiacov pribudne súrodenec, ktorého sa nevie dočkať. Babsy zatiaľ venuje všetok čas svojej dcérke, s ktorou rada vypeká dobroty. Toto je ich obľúbený citrónový koláč a o recept sa moderátorka pochválila aj na svojom Instagrame.
Citrónový koláč Babsy Heribanovej
Potrebujeme:
- 200 g masla
- 200 g hladká múka
- 200 g hnedý cukor
- 1 prášok do pečiva
- 3 celé vajcia
- 3 veľké bio citróny (budeme potrebovať aj šťavu a kôru)
Postup:
- Zmiešame vajíčka, cukor, rozpustené maslo a kôru z troch citrónov.
- Primiešame múku a prášok do pečiva.
- Do maslom vymastenej misy vylejeme hotové cesto a pečieme na 180 stupňoch približne 30 minút.
- Šťavu z troch citrónov zmiešame s 2 lyžicami cukru a krátko povaríme, aby nám vznikol sirup.
- Hotový koláč vytiahneme z trúby a rovnomerne ho polejeme citrónovým sirupom.
- Koláč dozdobíme domácou šľahačkou a sezónnym ovocím.
Čítajte viac z Dobrého jedla: