Reklama

Ako z cukrárne! Citrónový KOLÁČ podľa tehuľky Babsy Heribanovej!

Babsy miluje nepečenú tortu.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CQ3-M4MMtZF/

Reklama

Obľúbená Babsy Jagušák, dcéra Aleny Heribanovej, miluje pečenie, pri ktorom jej väčšinou asistuje rozkošná dcérka Izabelka. Toto je ich osviežujúci citrónový koláč.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáca CITRÓNOVÁ ZMRZLINA: Recept od známej zmrzlinárky! Teaser
    Zdroj: NMH

    Obľúbená moderátorka a manažérka Barbara pred pár dňami na sociálnej sieti oznámila krásnu novinu, že bude dvojnásobnou mamičkou. K prvorodenej Izabelke tak o pár mesiacov pribudne súrodenec, ktorého sa nevie dočkať. Babsy zatiaľ venuje všetok čas svojej dcérke, s ktorou rada vypeká dobroty. Toto je ich obľúbený citrónový koláč a o recept sa moderátorka pochválila aj na svojom Instagrame.

    Citrónový koláč Babsy Heribanovej

    Potrebujeme:

    • 200 g masla
    • 200 g hladká múka
    • 200 g hnedý cukor
    • 1 prášok do pečiva
    • 3 celé vajcia
    • 3 veľké bio citróny (budeme potrebovať aj šťavu a kôru)

    Postup:

    1. Zmiešame vajíčka, cukor, rozpustené maslo a kôru z troch citrónov.
    2. Primiešame múku a prášok do pečiva.
    3. Do maslom vymastenej misy vylejeme hotové cesto a pečieme na 180 stupňoch približne 30 minút.
    4. Šťavu z troch citrónov zmiešame s 2 lyžicami cukru a krátko povaríme, aby nám vznikol sirup.
    5. Hotový koláč vytiahneme z trúby a rovnomerne ho polejeme citrónovým sirupom.
    6. Koláč dozdobíme domácou šľahačkou a sezónnym ovocím.

    Čítajte viac z Dobrého jedla: