Recept na túto úžasnú mňamku z vajíčok a klobásky máme od Marcela Trúchleho, potomka mäsiarov, ktorí sa pričinili o vznik slávnej čabianskej klobásky. Určite si ju doma urobte...
„Ropucha v diere (toad in the hole) je známa po celom svete. Lokálne sa mení podľa použitých ingrediencií. Táto moja je pripravená na uhorský spôsob. Veľmi mi pripomína trojkombináciu, ktorú miloval môj starý otec: klobása, vajíčka a cibuľa,“ vysvetľuje Marcel Trúchly. „Na tieto dedkove tradičné raňajky spomína často moja mama. Ako dievča totiž nemohla vystáť klobásové rána s vajíčkom a cibuľou,“ dodáva s úsmevom.
Ropucha v diere
Vajíčka a klobáska - kombinácia, ktorej sa nedá odolať!
Zdroj: Shutterstock
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 1 klobása na pečenie
- 1 šálka hladkej múky
- 1 šálka vajíčok
- 1 šálka mlieka
- 50 ml svetlého piva
- 100 ml hovädzieho vývaru
- 1 lyžička celej horčice
- 1 cibuľa
- bylinky
- soľ
POSTUP:
- Klobásu opečte zo všetkých strán. Z múky, vajíčok a mlieka vymiešajte cesto. Zalejte ním horúcu klobásu a pečte v rúre pri 180 °C asi 20 minút. Cesto bude hotové, keď sa zdvihne ako vankúš a chytí zlatistú farbu.
- Zatiaľ v malom hrnci zmiešajte pivo s vývarom a horčicou. Zredukujte, ochuťte soľou a nasekanou cibuľou. Ropuchu v diere podávajte teplú, poliatu redukciou a posypanú obľúbenými bylinkami.
RECEPT na VAJÍČKOVÚ PANVIČKU so zeleninou je na ďalšej strane...