Tento úžasný recept máme z vychyteného bratislavského bistra Otto. Ďalšie VAJÍČKOVÉ RECEPTY z bistra nájdete v novom DOBROM JEDLE, ktoré je práve v predaji.
Šakšuka s pitou a koriandrom
Teplé raňajkové menu na vajíčkovom základe v podaní šéfkuchára podniku Otto bistro na Dunajskej ulici v Bratislave.
Zdroj: MATEJ KALINA
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 40 MINÚT
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička údenej mletej papriky
- 3 papriky (červená, zelená, žltá)
- 400 g drvených paradajok z konzervy
- 2 lyžičky kurkumy
- pol lyžičky mletej rímskej rasce
- pol lyžičky mletého koriandra
- 2 vajcia
- soľ, korenie
- olej
- chlieb (pita) a čerstvý koriander na podávanie
POSTUP:
- V panvici na troche oleja orestujte nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridajte mletú papriku a po minúte podlejte trochou vody, aby paprika nezhorela. Primiešajte papriky nakrájané na väčšie kusy a restujte asi 5 minút. Potom zeleninu zalejte paradajkami z konzervy, osoľte, okoreňte a varte 30 minút, kým šakšuka nezhustne.
- Šakšuku dochuťte mletým koriandrom, kurkumou, rascou, prípadne dosoľte. Priamo do nej rozbite vajcia a po minúte odstavte. Podávajte s chlebom a čerstvým koriandrom.
RECEPT na svetoznáme vajíčkové raňajky ROPUCHA V DIERE je na ďalšej strane...