objednať časopis
všetky kategórie

Či bolo prvé, nevieme a ani neriešime 😊. Ale to, ako VAJCE uvariť tip-top pre každého hladoša v domácnosti, ovládame vycvičené dennou praxou na jednotku!

Tento úžasný recept máme z vychyteného bratislavského bistra Otto. Ďalšie VAJÍČKOVÉ RECEPTY z bistra nájdete v novom DOBROM JEDLE, ktoré je práve v predaji.

Šakšuka s pitou a koriandrom

Teplé raňajkové menu na vajíčkovom základe v podaní šéfkuchára podniku Otto bistro na Dunajskej ulici v Bratislave.
Teplé raňajkové menu na vajíčkovom základe v podaní šéfkuchára podniku Otto bistro na Dunajskej ulici v Bratislave.
Zdroj: MATEJ KALINA

2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 40 MINÚT

  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička údenej mletej papriky
  • 3 papriky (červená, zelená, žltá)
  • 400 g drvených paradajok z konzervy
  • 2 lyžičky kurkumy
  • pol lyžičky mletej rímskej rasce
  • pol lyžičky mletého koriandra
  • 2 vajcia
  • soľ, korenie
  • olej
  • chlieb (pita) a čerstvý koriander na podávanie

POSTUP:

  1. V panvici na troche oleja orestujte nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridajte mletú papriku a po minúte podlejte trochou vody, aby paprika nezhorela. Primiešajte papriky nakrájané na väčšie kusy a restujte asi 5 minút. Potom zeleninu zalejte paradajkami z konzervy, osoľte, okoreňte a varte 30 minút, kým šakšuka nezhustne.
  2. Šakšuku dochuťte mletým koriandrom, kurkumou, rascou, prípadne dosoľte. Priamo do nej rozbite vajcia a po minúte odstavte. Podávajte s chlebom a čerstvým koriandrom.

RECEPT na svetoznáme vajíčkové raňajky ROPUCHA V DIERE je na ďalšej strane...