Mandle sú bohaté na horčík, vitamíny, minerály a dokonca pomáhajúudržať v našom tráviacom trakte zdravú mikroflóru. Teraz však vedci zistili o týchto orieškoch ešte čosi viac. Podľa štúdie výskumníkov z Kalifornskej univerzity v Davise v Spojených štátoch, na ktoré upozornil magazín Zdravie, by denná konzumácia mandlí mohla výrazne pomôcťnajmä ženám v a po menopauze.
V rámcu štúdie sledovali ženy po menopauze rozdelené do dvoch skupín. V prvej jedli ženy mandle na desiatu tak, že tvorili 20 % ich celkového príjmu kalórií, čiže asi 60-gramovú porciu.

V druhej skupine ženy jedli na desiatu figy, cereálie či celozrnné pečivo tak, aby to tiež predstavovalo 20 % ich kalorického príjmu. Výsledky vedcov príjemne prekvapili, rovnako ako ženy, ktoré boli v "mandľovej" skupine.