Hubová cesnačka
Recept priniesol portál Život.sk
6 porcií. príprava: 40 minút
Hubová cesnačka
Zdroj: Dušan Křístek
POTREBUJETE:
- 250 g čerstvých húb
- 1,5 l vody
- celé čierne korenie
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 krajce staršieho chleba
- petržlenová vňať
- soľ
- 1 lyžička masla
POSTUP:
- Huby očistíme, nakrájame na plátky a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme korenie, soľ a uvaríme domäkka. Krátko pred dovarením do polievky pridáme roztlačený cesnak a maslo.
- Chlieb pokrájame na malé kocky a krátko opečieme na suchej panvici.
- Polievku preložíme do misiek, posypeme opečeným chlebom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrý tip:
Zaujímavejšiu a plnšiu chuť polievka získa, keď v hrnci najprv nasucho dohneda opečiete polovicu cibule reznou stranou nadol. Ďalej stačí pokračovať podľa receptu.
Viac inšpirácie na špeciality z húb nájdete v našej galérii TU!
Viac hubových receptov z Dobrého jedla: