Reklama

Zákusok z retro výbavy: Upečte geniálne DOMINO KOCKY

Domino rezy

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Máme vynikajúci recept od šikovnej čitateľky Oľgy Lamošovej. Upiecť takýto parádny dezert chce aj kus trpezlivosti a zručnosti. Trúfnete si?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Malinový cheesecake:Ľahký koláč s tvarohom a malinami.

    Pri namáčaní zákusku do čokoládovej polevy budete potrebovať extra pevnú ruku.

    Domino kocky

    48 KUSOV I PRÍPRAVA 60  MINÚT PLUS TUHNUTIE I PEČENIE 20 MINÚT

    NA PIŠKÓTOVÉ CESTO:  

    • 180 g kryštálového cukru
    • 5 vajec
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • 1 lyžica oleja
    • 140 g hladkej múky
    • marhuľový džem na potretie

    NA PLNKU I:      

    • 200 g strúhaného kokosu
    • 200 až 220 g práškového cukru
    • 300 ml mlieka
    • 250 g zmäknutého masla

    NA PLNKU II:  

    • 175 g rastlinného tuku Cera
    • 200 g sušeného mlieka
    • práškový cukor na posypanie
    • čokoládová poleva na namáčanie

    Postup nájdete na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Lenka Šóošová prezradila svoje kuchynské trapasy: Pozrite sa!

      POSTUP:

      1. Pripravte cesto na veľký plech: Rúru vyhrejte na 180 °C. Cukor, vajcia a kypriaci prášok vyšľahajte. Pridajte olej a preosiatu múku. Nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečte asi 20 minút do zlatista. Vychladnuté cesto potrte marhuľovým džemom.
      2. Pripravte plnku I: Strúhaný kokos a cukor nasypte do misky. Po troškách prilievajte teplé mlieko a vymiešajte. Hmotu nechajte vychladnúť, potom ju vymiešajte s maslom. Plnku natrite na plát potretý marhuľovým džemom.
      3. Pripravte plnku II: Stužený tuk a sušené mlieko ručne vymieste. Pripravte si celofán alebo papier na pečenie veľkosti plechu. Vymiesenú plnku zhora posypte práškovým cukrom a vyvaľkajte na veľkosť koláča. Opatrne preložte na kokosovú plnku, nožom zarovnajte a dajte do chladu stuhnúť.
      4. Koláč nakrájajte na rovnaké kocky (4x4 cm) a namáčajte ich vo vlažnej rozpustenej čokoládovej poleve v tvare trojuholníčkov.

      Čítajte viac z Dobrého jedla: