Zákusok z retro výbavy: Upečte geniálne DOMINO KOCKY
24. 8. 2022, 9:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Máme vynikajúci recept od šikovnej čitateľky Oľgy Lamošovej. Upiecť takýto parádny dezert chce aj kus trpezlivosti a zručnosti. Trúfnete si?
Zdroj: DOBRÉ JEDLO
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
24 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Malinový cheesecake:Ľahký koláč s tvarohom a malinami.Pri namáčaní zákusku do čokoládovej polevy budete potrebovať extra pevnú ruku.
Domino kocky
48 KUSOV I PRÍPRAVA 60 MINÚT PLUS TUHNUTIE I PEČENIE 20 MINÚT
NA PIŠKÓTOVÉ CESTO:
- 180 g kryštálového cukru
- 5 vajec
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžica oleja
- 140 g hladkej múky
- marhuľový džem na potretie
NA PLNKU I:
- 200 g strúhaného kokosu
- 200 až 220 g práškového cukru
- 300 ml mlieka
- 250 g zmäknutého masla
NA PLNKU II:
- 175 g rastlinného tuku Cera
- 200 g sušeného mlieka
- práškový cukor na posypanie
- čokoládová poleva na namáčanie
Postup nájdete na ďalšej strane >>>

Video Player is loading.
Lenka Šóošová prezradila svoje kuchynské trapasy: Pozrite sa!POSTUP:
- Pripravte cesto na veľký plech: Rúru vyhrejte na 180 °C. Cukor, vajcia a kypriaci prášok vyšľahajte. Pridajte olej a preosiatu múku. Nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečte asi 20 minút do zlatista. Vychladnuté cesto potrte marhuľovým džemom.
- Pripravte plnku I: Strúhaný kokos a cukor nasypte do misky. Po troškách prilievajte teplé mlieko a vymiešajte. Hmotu nechajte vychladnúť, potom ju vymiešajte s maslom. Plnku natrite na plát potretý marhuľovým džemom.
- Pripravte plnku II: Stužený tuk a sušené mlieko ručne vymieste. Pripravte si celofán alebo papier na pečenie veľkosti plechu. Vymiesenú plnku zhora posypte práškovým cukrom a vyvaľkajte na veľkosť koláča. Opatrne preložte na kokosovú plnku, nožom zarovnajte a dajte do chladu stuhnúť.
- Koláč nakrájajte na rovnaké kocky (4x4 cm) a namáčajte ich vo vlažnej rozpustenej čokoládovej poleve v tvare trojuholníčkov.
Čítajte viac z Dobrého jedla: