objednať časopis
všetky kategórie

Dali by ste si s hrozienkami, či radšej orieškovú s brusnicami? Máme recepty na obidve a k tomu ešte výber ďalších bábovkových skvostov.

Citrónovo-hrozienková bábovka bez lepku

Bábovka s hrozienkami.
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

12 porcií, príprava 15 minút, pečenie 40 minút

POTREBUJETE:

  • 250 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 80 g medu
  • 50 ml citrónového likéru
  • šťava a nastrúhaná kôra z 1 citróna v biokvalite
  • 4 vajcia
  • 200 g bezlepkovej múky (môže byť z bieleho maku)
  • 100 g Solamylu
  • za hrsť nasekaných hrozienok (sultánky)
  • 2 lyžice kypriaceho prášku
  • štipka soli
Pečie celé Slovensko
Čítajte viac
Neslintajte pred obrazovkou, upečte si RECEPTY z Pečie celé Slovensko

POSTUP:

  1. Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom. Pridajte med, likér, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru a postupne po jednom pridávajte vajcia. Po častiach prisypte múku, Solamyl, štipku soli a kypriaci prášok a hrozienka. 
  2. Spolu dobre premiešajte. Vopred vymastenú formu vysypanú múkou naplňte cestom a približne 40 minút pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C.
  3. Po vychladnutí bábovku posypte práškovým cukrom alebo polejte citrónovou polevou vymiešanou z práškového cukru a trochy citrónovej šťavy.

Na ďalšej strane nájdete recept na orieškovú bábovku s brusnicami >>>