Reklama

Zajtra bude voňavá BÁBOVKA: Ráno ku kakau, popoludní ku káve!

Banánovo- čokoládová bábovka s rumovým karamelom

Zdroj: Gurmet/ MAREK BARTOŠ

Reklama

Dali by ste si s hrozienkami, či radšej orieškovú s brusnicami? Máme recepty na obidve a k tomu ešte výber ďalších bábovkových skvostov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Martina Schindlerová v kuchyni: Navarila zdravú a chutnú polievku

    Citrónovo-hrozienková bábovka bez lepku

    12 porcií, príprava 15 minút, pečenie 40 minút

    POTREBUJETE:

    • 250 g masla
    • 100 g práškového cukru
    • 80 g medu
    • 50 ml citrónového likéru
    • šťava a nastrúhaná kôra z 1 citróna v biokvalite
    • 4 vajcia
    • 200 g bezlepkovej múky (môže byť z bieleho maku)
    • 100 g Solamylu
    • za hrsť nasekaných hrozienok (sultánky)
    • 2 lyžice kypriaceho prášku";i:10;s:12:"štipka soli

    POSTUP:

    1. Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom. Pridajte med, likér, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru a postupne po jednom pridávajte vajcia. Po častiach prisypte múku, Solamyl, štipku soli a kypriaci prášok a hrozienka. 
    2. Spolu dobre premiešajte. Vopred vymastenú formu vysypanú múkou naplňte cestom a približne 40 minút pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C.
    3. Po vychladnutí bábovku posypte práškovým cukrom alebo polejte citrónovou polevou vymiešanou z práškového cukru a trochy citrónovej šťavy.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      MiIan Junior Zimnýkoval a Juraj Bača listujú v Dobrom jedle

      Oriešková bábovka s brusnicami

      12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MIN, PEČENIE 40 MINÚT

      POTREBUJETE:

      • 175 g zmäknutého masla
      • 220 g krupicového cukru
      • 1 balenie vanilkového cukru
      • 5 vajec
      • 150 ml smotany na šľahanie
      • 2 lyžice rumu
      • 200 g polohrubej múky
      • 200 g hrubej múky
      • 1 balenie kypriaceho prášku
      • 125 g mletých lieskových orieškov";i:10;s:39:"100 g pokrájaných sušených brusníc";i:11;s:51:"maslo na vymazanie a hrubá múka na vysypanie form";i:12;s:30:"sušené brusnice na ozdobenie

      Na polevu:

      • 100 g bielej čokolády
      • 40 g masla

      POSTUP:

      1. Bábovkovú formu dôkladne vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Zmäknuté maslo s krupicovým a vanilkovým cukrom vymiešajte do hustej peny. Postupne zašľahajte žĺtky, pridajte smotanu a rum.
      2. Po častiach zapracujte zmes polohrubej a hrubej múky, kypriaceho prášku a orieškov. Nakoniec primiešajte tuhý sneh z bielkov a brusnice. Cesto nalejte do formy a pečte 40 minút pri teplote 160 °C.
      3. V teplom vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom a dobre premiešajte. Bábovku po miernom vychladnutí vyklopte z formy a po vychladnutí polejte vlažnou čokoládovou polevou a posypte pokrájaným brusnicami.

      Alebo si upečte dobrý koláč podľa našich receptov: