Časopis Záhradkár priniesol súhrn dôvodov, prečo by mal byť stopkový zeler stálicou aj vo vašej kuchyni a Dobré jedlo pridáva recepty, v ktorých vám táto super zdravá zeleninka zachutí.

Je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov
I keď stonky zeleru tvorí asi z 90% voda, prekvapí významným množstvom zdraviu prospešných látok. Obsahuje biologicky dostupný vitamín C, ďalej vitamíny skupiny B, A a K, z minerálnych látok vápnik, draslík, horčík, fosfor, železo a zinok. Zeler je bohatým zdrojom silných antioxidantov s protizápalovými účinkami. Pozitívne vplýva na acidobálnu rovnováhu, zabraňuje prekysleniu organizmu a významne zlepší imunitu.
Urobte si z neho napríklad zemiakovo-ryžové placky so zelerom a cuketou podľa receptu z videa:
Viac skvelých vlastností stopkového zeleru nájdete na ďalšej strane >>>