Reklama

Z cukrárne VERONIKY BUŠOVEJ: Tradičný anglický krém lemon curd v úžasnom dezerte!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Moderný KRÉMEŠ cukrárky Veroniky Bušovej: SUPER RECEPT!
    Zdroj: NMH
    Anketa

    Máte radi recepty Veroniky Bušovej?

    • Áno, je to moja obľúbená cukrárka.91%
    • Nepoznám ju.8%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Lemon curd

    4 porcie, príprava 10 minút, varenie asi 10 minút

     

    POTREBUJETE:

    • 170 g masla
    • 170 g citrónovej šťavy
    • kôra z 2 citrónov
    • 2 vajcia
    • 3 žĺtky
    • 200 g kryštálového cukru

     

    POSTUP: 

    1. Vo vodnom kúpeli roztopte nakrájané maslo, prilejte citrónovú šťavu a pridajte nastrúhanú citrónovú kôru ( len žltú časť).
    2.  Vajíčka, žĺtky a cukor rozmiešajte a pridajte za stáleho miešania do vodného kúpeľa k maslovej zmesi.
    3. Citrónový krém varte približne 10 minút, kým nedosiahne teplotu 79 °C. Krém je hotový keď drží na vareške a prstom sa dá po ňom urobiť čiara.
    4. Preceďte ho, aby ste eliminovali prípadné kúsky vajíčka a kôry, a nechajte úplne vychladnúť. Pred plnením na dezerty ho môžete ešte rozmixovať tyčovým mixérom.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!
    Reklama