Z cukrárne VERONIKY BUŠOVEJ: Tradičný anglický krém lemon curd v úžasnom dezerte!
25. 1. 2025, 9:01 (aktualizované: 1. 2. 2025, 9:10)

Video Player is loading.
Moderný KRÉMEŠ cukrárky Veroniky Bušovej: SUPER RECEPT!Zdroj: NMH
Anketa
Máte radi recepty Veroniky Bušovej?
- Áno, je to moja obľúbená cukrárka.91%
- Nepoznám ju.8%
Hlasovanie bolo ukončené
Lemon curd
4 porcie, príprava 10 minút, varenie asi 10 minút
POTREBUJETE:
- 170 g masla
- 170 g citrónovej šťavy
- kôra z 2 citrónov
- 2 vajcia
- 3 žĺtky
- 200 g kryštálového cukru
POSTUP:
- Vo vodnom kúpeli roztopte nakrájané maslo, prilejte citrónovú šťavu a pridajte nastrúhanú citrónovú kôru ( len žltú časť).
- Vajíčka, žĺtky a cukor rozmiešajte a pridajte za stáleho miešania do vodného kúpeľa k maslovej zmesi.
- Citrónový krém varte približne 10 minút, kým nedosiahne teplotu 79 °C. Krém je hotový keď drží na vareške a prstom sa dá po ňom urobiť čiara.
- Preceďte ho, aby ste eliminovali prípadné kúsky vajíčka a kôry, a nechajte úplne vychladnúť. Pred plnením na dezerty ho môžete ešte rozmixovať tyčovým mixérom.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama