Reklama

Vynikajúce KAKAOVÉ KOLÁČIKY s karamelom: Rozvoňajú vám domov!

Kakaové koláčiky s karamelom chutia ako sen - výborný recept!

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Drobného pečiva počas sviatkov nikdy nie je dosť. Kakaové koláčiky upečte vopred aj z dvoch dávok, aby vám na Vianoce naozaj niečo z nich ostalo!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tieto MAKOVÉ LINECKÉ KOLÁČIKY z pekárne Fertucha sú TOP: Najlepší RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Po týchto kakaových koláčikoch s karamelom od cukrárky Dobrého jedla Veroniky Kollárovej sa u vás doma len tak zapráši!

    Zdroj: Laura Witteková

    Kakaové koláčiky s karamelom chutia ako sen - výborný recept!

    Kakaové koláčiky s karamelom

    20 až 25 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 280 g hladkej múky
    • 30 g kakaa holandského typu
    • 120 g práškového cukru
    • štvrť lyžičky kypriaceho prášku
    • štipka soli
    • 200 g masla
    • 1 vajce

    Na karamel:

    • 200 g cukru
    • 2 lyžice vody
    • 150 ml šľahačkovej smotany
    • soľ

    Na ozdobenie:

    • 50 g tmavej čokolády
    • vločková soľ

    POSTUP:

    1. Na cesto zmiešajte múku, kakao, cukor, kypriaci prášok a štipku soli. Pridajte studené maslo a vajce a vypracujte hladké cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny.
    2. Cesto vyvaľkajte na jemne pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Pomocou noža alebo radielka narežte na štvorce a tie prekrojte na trojuholníky. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C  pečte približne 10 minút. Nechajte úplne vychladnúť na plechu.
    3. Na karamel roztopte cukor s 2 lyžicami vody v širokom hrnci a nechajte skaramelizovať dozlatista. Opatrne vlejte zohriatu smotanu a varte približne minútu. Odstavte, zamiešajte soľ podľa chuti a nechajte pri izbovej teplote vychladnúť.
    4. Karamelový krém preložte do cukrárskeho vrecka, odstrihnite špičku a naneste na polovicu trojuholníkov. Prikryte druhým trojuholníkom.
    5. Čokoládu roztopte nad vodnou parou, preložte ju do cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou a ozdobte trojuholníčky. Jemne posypte vločkovou soľou. Dobrú chuť!

    Autori článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.