Reklama

Vynikajúca KARFIOLOVÁ POLIEVKA od Ivany Gáborík: Skvelá počas adventu!

Ivana Gáboriková je pripravená na Vianoce. Vyskúšajte jej recept na pôstnu karfiolovú polievku, ktorá je na advent ako stvorená.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCdnOvSKyoi/?img_index=1

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pečieme odušu, no treba aj jesť. Táto pôstna polievka od Ivany Gáborík je pre advent ako stvorená! Vyskúšajte jej jednoduchý recept.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ivana Gáboríková: Kakaový závin je pre ňu sladká spomienka na detstvo

    "Ak máš doma hlávku karfiolu a nevieš čo s ňou, vyskúšaj túto skvelú polievku. Zasýti, zahreje a hlavne je hotová raz-dva," napísala k receptu na túto lahodnú, pôstnu polievku Ivana na svojom Instagrame. A my s ňou môžeme iba súhlasiť! Pridajte sa tiež a uvarte ju už dnes...

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCjcJEfKzZ-/

    Ivanina rýchla karfiolová polievka je pre advent ako stvorená. Vyskúšajte jej jednoduchý recept!

    Ivanina karfiolová polievka

    ZA HRNIEC, PRÍPRAVA 35 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 karfiol
    • 1 cibuľa
    • 1-2 strúčiky cesnaku
    • pár zemiakov
    • horúca voda
    • so, čierne korenie, drvená rasca, muškátový oriešok
    • strúhaný parmezán

    POSTUP:

    1. Na oleji osmahnite cibuľku. Pridajte strúčik-dva cesnaku a na ružičky rozobratý karfiol. Prihoďte zopár zemiakov nakrájaných na kocky a dolejte horúcou vodou.  Polievku nechajte povariť, kým zelenina nie je mäkká, a pomixujte podľa chuti.
    2. Dochuťte soľou, čiernym korením, drvenou rascou a muškátovým orieškom. Na záver pridajte 1/2 šálky struhaného parmezánu a nechajte ešte chvíľu povariť. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.