Reklama

Vylepšené FRANCÚZSKE ZEMIAKY Ivety Malachovskej: Top RECEPT, budete sa zalizovať!

S Martinom si radi vyrazia do mesta na dobré raňajky, obed, večeru, hoci je Iveta vynikajúca kuchárka.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/COmowjqrsDH/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

"Naša mama nás so sestrou zapájala do kuchynských záležitostí od malička. A tieto jej francuzáky vylepšené hráškom milujeme doma úplne všetci," prezradila Dobrému jedlu známa moderátorka, ktorá s manželom Martinom miluje variť aj ochutnávať všakovaké dobroty. Páči sa, venovala vám svoj recept!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Filip Tůma má skvelý recept na PARENÉ BUCHTY od starkej!
    Zdroj: NMH

    Mamine francuzáky? „Najväčším vyznamenaním pre mňa bolo, že keď som ich posledné roky robila ja pre ňu, vždy jej veľmi chutili. Určite do nich pridajte hrášok, ako ma to v detstve naučila,“ odporúča Iveta Malachovská, nielen vynikajúca moderátorka, ale aj známa gurmánka a kuchárka.

    Anketa

    Máte dobrý recept na FRANCÚZSKE ZEMIAKY?

    • Áno95%
    • Nie4%

    Hlasovanie bolo ukončené

    V ich rodine sa kuchárske gény dedia, dcéra Kika sa takisto perfektne zvŕta za sporákom. Teraz vyskúšajte ich rodinný recept na geniálne francúzske zemiaky! U Malachovských sa po nich vždy len tak zapráši...

    Francúzske zemiaky

    Zdroj: GURMET/ŠÁRKA BABICKÁ

    Francúzske zemiaky.

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 kg varených zemiakov (ideálne typ B)
    • 1 klobása
    • 4 uvarené vajcia
    • za dve hrste hrášku
    • soľ, čierne korenie, mletá červená paprika
    • 250 ml smotany na varenie
    • 250 g tvrdého syra
    • maslo
    • olej na potretie pekáča
    • opečená slaninka (mladá cibuľka)";i:10;s:27:"kyslé uhorky na podávanie
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepšia PIZZA margherita, akú ste kedy jedli: Dostali sme TOP RECEPT od Martina Záhumenského!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Zemiaky v šupe uvarte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Klobásku nakrájajte na kolieska a opečte na panvici. Vajíčka uvarené natvrdo nakrájajte na plátky.
      2. Pekáč vymastite a rozložte doň zemiaky. Na ne ukladajte klobásku, vajcia a hrášok. Navrch rozložte zvyšné zemiaky, pridajte kúsky masla, posypte soľou, korením, paprikou a zalejte smotanou.
      3. Pečte odokryté na 180 °C 25-30 minút, potom posypte syrom a ešte pár minút zapečte. Francuzáky servírujte odzobené opečenou slaninkou alebo mladou cibuľkou s kyslými uhorkami. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.