Vylepšené FRANCÚZSKE ZEMIAKY Ivety Malachovskej: Top RECEPT, budete sa zalizovať!
24. 2. 2024, 8:31 (aktualizované: 23. 7. 2024, 15:06)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/COmowjqrsDH/
"Naša mama nás so sestrou zapájala do kuchynských záležitostí od malička. A tieto jej francuzáky vylepšené hráškom milujeme doma úplne všetci," prezradila Dobrému jedlu známa moderátorka, ktorá s manželom Martinom miluje variť aj ochutnávať všakovaké dobroty. Páči sa, venovala vám svoj recept!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C27bN4WKU2c/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CxQKCDbKSGV/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CmvosyrqL1w/
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Mamine francuzáky? „Najväčším vyznamenaním pre mňa bolo, že keď som ich posledné roky robila ja pre ňu, vždy jej veľmi chutili. Určite do nich pridajte hrášok, ako ma to v detstve naučila,“ odporúča Iveta Malachovská, nielen vynikajúca moderátorka, ale aj známa gurmánka a kuchárka.
Anketa
Máte dobrý recept na FRANCÚZSKE ZEMIAKY?
- Áno95%
- Nie4%
Hlasovanie bolo ukončené
V ich rodine sa kuchárske gény dedia, dcéra Kika sa takisto perfektne zvŕta za sporákom. Teraz vyskúšajte ich rodinný recept na geniálne francúzske zemiaky! U Malachovských sa po nich vždy len tak zapráši...
Francúzske zemiaky
Zdroj: GURMET/ŠÁRKA BABICKÁ
Francúzske zemiaky.
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 1 kg varených zemiakov (ideálne typ B)
- 1 klobása
- 4 uvarené vajcia
- za dve hrste hrášku
- soľ, čierne korenie, mletá červená paprika
- 250 ml smotany na varenie
- 250 g tvrdého syra
- maslo
- olej na potretie pekáča
- opečená slaninka (mladá cibuľka)";i:10;s:27:"kyslé uhorky na podávanie

Zdroj: NMH
POSTUP:
- Zemiaky v šupe uvarte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Klobásku nakrájajte na kolieska a opečte na panvici. Vajíčka uvarené natvrdo nakrájajte na plátky.
- Pekáč vymastite a rozložte doň zemiaky. Na ne ukladajte klobásku, vajcia a hrášok. Navrch rozložte zvyšné zemiaky, pridajte kúsky masla, posypte soľou, korením, paprikou a zalejte smotanou.
- Pečte odokryté na 180 °C 25-30 minút, potom posypte syrom a ešte pár minút zapečte. Francuzáky servírujte odzobené opečenou slaninkou alebo mladou cibuľkou s kyslými uhorkami. Dobrú chuť!