Reklama

Vianočná SACHEROVA TORTA od Miňa Macuľu: Lepšiu ste ešte nejedli!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vianočná SACHEROVA TORTA od Miňa Macuľu: Lepšiu ste ešte nejedli!
    Zdroj: NMH
    Reklama
    Katarína Brunovská

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Víťaz Pečie celé Slovensko Miňo Macuľa nám venoval fantastický recept na Sacherovu tortu, po ktorej sa na Vianoce u vás doma zľahne zem! Určite si ju upečte.

    Vysnívanej cukrárčine sa začal venovať naplno po tom, ako vyhral prvú sériu televíznej šou Pečie celé Slovensko. Po nej sa vyučil za pekára, cukrára a pečie na objednávky. Zároveň sa pohybuje v zákulisí štvrtej série Pečie celé Slovensko ako pravá ruka odbornej garantky šou Natache Pacal.

    Najlepšia Sacherova torta

    Zdroj: Laura Witteková

    Víťaz prvej série Pečie celé Slovensko pre nás upiekol fantastickú Sacherovu tortu. Na foto s kamarátkou Veronikou.

    „Súťažiacim pomáhame so všetkým, čo potrebujú pri pečení zlepšiť, spoločne vylaďujeme ich recepty. S Natachou vedieme aj kurzy pečenia pre deti a pracujeme na našej spoločnej, už druhej knižke, ktorá vyjde budúci rok," hovorí Miňo, ktorého sme navštívili uňho doma. A dostali sme pre vás fantastický recept na jeho SACHEROVU TORTU, od ktorej sme lepšiu nejedli ani potulkami Rakúskom! Celý recept nájdete na ďalšej strane...

    Zdroj: Laura Witteková

    Recept na najlepšiu Sacherovu tortu máme od Miňa Macuľu.

    Sacherova torta

    12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT

    Potrebujete:

    Na korpus:

    • 210 g práškového cukru
    • 210 g masla
    • 300 g vajec (6 kusov)
    • 210 g roztopenej čokolády (52 percentnej)
    • 170 g hladkej múky
    • 40 g vanilkového cukru
    • 6 g kypriaceho prášku
    • 450-500 g marhuľového džemu na potieranie

    Na čokoládovú ganáš:

    • 120 g čokolády (52 percentnej)
    • 120 g smotany na šľahanie (33 percentnej)

    POSTUP:

    1. Maslo s práškovým cukrom vymiešajte do peny a po jednom  pridávajte žĺtky. Dôkladne zašľahajte. Potom postupne pridávajte roztopenú čokoládu (pozor, nie teplú - ideálne cca 35 stupňovú) a zašľahajte. Potom postupne pridávajte preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne zapracujte sneh z bielkov.
    2. Cesto vylejte do formy (20 cm) s papierom na pečenie a pečte na ventilátore pri 165 °C 50-60 minút.
    3. Korpus nechajte vychladnúť a potom ho 2x prerežte – získate 3 pláty.
    4. Môžete skladať sacherku: Prvý korpus potrite 200 g džemu, uložte naň druhý korpus a potrite ho 200 g džemu. Položte posledný korpus a zvyšným džemom obtrite celú tortu. Tortu dajte do chladničky.
    5. Pripravte ganáš: Čokoládu zalejte zohriatou smotanou a pomixujte ponorným mixérom. Polevou polejte stuhnutú tortu po celom obvode. Nechajte stuhnúť a môžete zdobiť vrch torty podľa fantázie. Sacherku môžete podávať aj s kopčekom šľahačky. Dobrú chuť!

    „Džem na tortu určite zohrejte, bude sa vám oveľa lepšie nanášať. A tortu vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred podávaním, aby jemne povolila,“ radí Miňo. Pečenie Sacherovej torty uňho doma aj ďalšie Miňove nádherné torty si pozrite v galérii článku >>>

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.