Vianočná SACHEROVA TORTA od Miňa Macuľu: Lepšiu ste ešte nejedli!
3. 12. 2024, 9:01

Zdroj: NMH
Víťaz Pečie celé Slovensko Miňo Macuľa nám venoval fantastický recept na Sacherovu tortu, po ktorej sa na Vianoce u vás doma zľahne zem! Určite si ju upečte.
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
Vysnívanej cukrárčine sa začal venovať naplno po tom, ako vyhral prvú sériu televíznej šou Pečie celé Slovensko. Po nej sa vyučil za pekára, cukrára a pečie na objednávky. Zároveň sa pohybuje v zákulisí štvrtej série Pečie celé Slovensko ako pravá ruka odbornej garantky šou Natache Pacal.
Najlepšia Sacherova torta
Zdroj: Laura Witteková
Víťaz prvej série Pečie celé Slovensko pre nás upiekol fantastickú Sacherovu tortu. Na foto s kamarátkou Veronikou.
„Súťažiacim pomáhame so všetkým, čo potrebujú pri pečení zlepšiť, spoločne vylaďujeme ich recepty. S Natachou vedieme aj kurzy pečenia pre deti a pracujeme na našej spoločnej, už druhej knižke, ktorá vyjde budúci rok," hovorí Miňo, ktorého sme navštívili uňho doma. A dostali sme pre vás fantastický recept na jeho SACHEROVU TORTU, od ktorej sme lepšiu nejedli ani potulkami Rakúskom! Celý recept nájdete na ďalšej strane...
Zdroj: Laura Witteková
Recept na najlepšiu Sacherovu tortu máme od Miňa Macuľu.
Sacherova torta
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT
Potrebujete:
Na korpus:
- 210 g práškového cukru
- 210 g masla
- 300 g vajec (6 kusov)
- 210 g roztopenej čokolády (52 percentnej)
- 170 g hladkej múky
- 40 g vanilkového cukru
- 6 g kypriaceho prášku
- 450-500 g marhuľového džemu na potieranie
Na čokoládovú ganáš:
- 120 g čokolády (52 percentnej)
- 120 g smotany na šľahanie (33 percentnej)
POSTUP:
- Maslo s práškovým cukrom vymiešajte do peny a po jednom pridávajte žĺtky. Dôkladne zašľahajte. Potom postupne pridávajte roztopenú čokoládu (pozor, nie teplú - ideálne cca 35 stupňovú) a zašľahajte. Potom postupne pridávajte preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne zapracujte sneh z bielkov.
- Cesto vylejte do formy (20 cm) s papierom na pečenie a pečte na ventilátore pri 165 °C 50-60 minút.
- Korpus nechajte vychladnúť a potom ho 2x prerežte – získate 3 pláty.
- Môžete skladať sacherku: Prvý korpus potrite 200 g džemu, uložte naň druhý korpus a potrite ho 200 g džemu. Položte posledný korpus a zvyšným džemom obtrite celú tortu. Tortu dajte do chladničky.
- Pripravte ganáš: Čokoládu zalejte zohriatou smotanou a pomixujte ponorným mixérom. Polevou polejte stuhnutú tortu po celom obvode. Nechajte stuhnúť a môžete zdobiť vrch torty podľa fantázie. Sacherku môžete podávať aj s kopčekom šľahačky. Dobrú chuť!
„Džem na tortu určite zohrejte, bude sa vám oveľa lepšie nanášať. A tortu vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred podávaním, aby jemne povolila,“ radí Miňo. Pečenie Sacherovej torty uňho doma aj ďalšie Miňove nádherné torty si pozrite v galérii článku >>>