Roláda so špenátovou omáčkou
Roláda so špenátovou omáčkou
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

MÄSOVÁ FAŠÍRKA SO ŠPENÁTOVO - ŽIHĽAVOVOU OMÁČKOU

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT, VARENIE 90 MINÚT
Potrebujete:

Na fašírku:
•   1,5 kg mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového predného)
•     kus staršieho ražného chleba bez kôrky
•       100-200 ml mlieka
•       2 cibule
•       4 strúčiky cesnaku
•       1 lyžicu mletej červenej papriky
•       pol lyžičky sušeného oregana
•       pol lyžičky sušeného tymianu
•       hrsť petržlenovej vňate
•       2 vajcia
•       12 prepeličích vajec
•       soľ, mleté čierne korenie
•       olej
Ako prílohu:
•       1,2 kg nových zemiakov
•       maslo
Na omáčku:
•       1 cibuľu
•       2 strúčiky cesnaku
•       pol lyžičky mletej rasce
•       muškátový oriešok
•       2 stredne veľké múčne zemiaky
•       vývar alebo voda
•       300 g čerstvého alebo 200 g mrazeného špenátu
•       2 hrste mladých žihľavových listov
•       150 g hrášku
•       soľ, mleté čierne korenie
•       olej

POSTUP je na ďalšej strane >>>