
MÄSOVÁ FAŠÍRKA SO ŠPENÁTOVO - ŽIHĽAVOVOU OMÁČKOU
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT, VARENIE 90 MINÚT
Potrebujete:
Na fašírku:
• 1,5 kg mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového predného)
• kus staršieho ražného chleba bez kôrky
• 100-200 ml mlieka
• 2 cibule
• 4 strúčiky cesnaku
• 1 lyžicu mletej červenej papriky
• pol lyžičky sušeného oregana
• pol lyžičky sušeného tymianu
• hrsť petržlenovej vňate
• 2 vajcia
• 12 prepeličích vajec
• soľ, mleté čierne korenie
• olej
Ako prílohu:
• 1,2 kg nových zemiakov
• maslo
Na omáčku:
• 1 cibuľu
• 2 strúčiky cesnaku
• pol lyžičky mletej rasce
• muškátový oriešok
• 2 stredne veľké múčne zemiaky
• vývar alebo voda
• 300 g čerstvého alebo 200 g mrazeného špenátu
• 2 hrste mladých žihľavových listov
• 150 g hrášku
• soľ, mleté čierne korenie
• olej
POSTUP je na ďalšej strane >>>