Reklama

Vaše PRVÉ ŠIŠKY pôjdu na výstavu: Pripravte ich bez vaľkania!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vaše prvé ŠIŠKY: Pripravte ich bez vaľkania podľa postupu!
    Reklama

    Ak sa okolo prípravy šišiek robí veda, vás sa to nemusí vôbec týkať. Naberte odvahu a dajte sa do toho! Fašiangy sa krátia...

    Šišky s tvarohovou penou

    20 KUSOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT + KYSNUTIE 60 MINÚT, VYSMÁŽANIE 20 MINÚT

    Šišky s penou.

    Zdroj: Dobré jedlo

    Šišky s penou.

    POTREBUJETE:

    Na kvások:

    • 40 g droždia
    • 250 ml vlažného mlieka
    • 2 lyžičky cukru
    • 1 lyžica hladkej múky

    Na cesto:

    • 500 g hladkej múky
    • pol lyžičky soli
    • 50 g krupicového cukru
    • 50 g rozpusteného masla
    • 2 žĺtky
    • repkový olej na vyprážanie

    Na tvarohovo - jahodovú penu:

    • 250 g jemného tvarohu
    • 100 g kyslej smotany
    • pol lyžice práškového cukru
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 1 lyžica jahodového džemu

    POSTUP:

    1. Z droždia, 100 ml vlažného mlieka, z cukru a múky pripravte kvások a nechajte nakysnúť. K 500 g múky pridajte soľ, ďalší krupicový cukor, rozpustené maslo, žĺtky rozmiešané vo zvyšnom mlieku a nakysnutý kvások.
    2. Vypracujte hladké cesto, prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste nakysnúť.
    3. Z nakysnutého cesta urobte 2 valčeky a pokrájajte na 20 častí.
    4. Z každej časti urobte bochník, prikryte utierkou a nechajte ešte 20 minút kysnúť.
    5. Z bochníkov vytvarujte šišky s jamkou ( priemer 1,5 až 2 cm).
    6. V hlbšej panvici rozpáľte olej a z oboch strán vypražte šišky. Preložte na papierové utierky, aby sa prebytočný olej odsal.
    7. Pena: V miske dobre vymiešajte tvaroh so smotanou, cukrami a džemom.
    8. Penu dajte do stredu vlažných šišiek a podávajte. Môžete posypať práškovým cukrom.

    Na fašiangy vám budú chutiť aj tieto dobroty: