Uvarte RÝCHLY VÝVAR pred Vianocami: Kuchár Ľuboš má super fintu!
7. 12. 2023, 10:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Kuracie krídla obsahujú ideálne množstvo tuku, kostí, mäsa aj kolagénu, takže sa výborne hodia ako základ na vývary. A keď ich predtým osmažíte, urýchlite proces varenia. SUPER finta pred Vianocami, keď máme pečenia a upratovania vyše hlavy! Čo poviete?
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
72 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Perfektné VIANOČNÉ MENU Katky Brychtovej: Blesková kapustnica, ryba so šalátom aj keksíky!Zdroj: NMH
Rýchly vývar z opečených kuracích krídel
Zdroj: Robo HUBAC
Rýchly vývar nemá chybu!
4 – 6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
- 1 balenie kuracích krídel
- pár kusov koreňovej zeleniny
- 2 strúčiky cesnaku
- bobkový list, majorán
- čerstvá alebo mrazená jemná zelenina (brokolica, cuketa, hrášok, karfiol...)
- soľ
- olej
- petržlenová vňať na ozdobu
POSTUP:
- Na horúcej panvici s trochou oleja osmažte očistené a osolené kuracie krídla z oboch strán do zlatohneda.
- Krídla z hrnca vyberte, ak treba, pridajte olej a osmažte na ňom koreňovú zeleninu. Posoľte ju a neskôr pridajte nasekaný cesnak, bobkový list a štipku sušeného majoránu.
- Kuracie krídla vráťte do hrnca, premiešajte so zeleninou, po chvíľke všetko zalejte vodou a na slabom plameni varte asi 15 – 20 minút.
- Zvýšte teplotu varu a do vriacej polievky vhoďte jemnú čerstvú alebo mrazenú zeleninu. Priveďte polievku opäť rýchlo do varu a povarte pár minút.
- Mäso z krídel odoberte, vložte do polievky, ozdobte ju petržlenovou vňaťou a podávajte.