Reklama

Uvarte RÝCHLY VÝVAR pred Vianocami: Kuchár Ľuboš má super fintu!

Kuracia polievka s guľatozrnnou ryžou.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Kuracie krídla obsahujú ideálne množstvo tuku, kostí, mäsa aj kolagénu, takže sa výborne hodia ako základ na vývary. A keď ich predtým osmažíte, urýchlite proces varenia. SUPER finta pred Vianocami, keď máme pečenia a upratovania vyše hlavy! Čo poviete?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Perfektné VIANOČNÉ MENU Katky Brychtovej: Blesková kapustnica, ryba so šalátom aj keksíky!
    Zdroj: NMH

    Rýchly vývar z opečených kuracích krídel

    Zdroj: Robo HUBAC

    Rýchly vývar nemá chybu!

    4 – 6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 balenie kuracích krídel
    • pár kusov koreňovej zeleniny
    • 2 strúčiky cesnaku
    • bobkový list, majorán
    • čerstvá alebo mrazená jemná zelenina (brokolica, cuketa, hrášok, karfiol...)
    • soľ
    • olej
    • petržlenová vňať na ozdobu 

    POSTUP:

    1. Na horúcej panvici s trochou oleja osmažte očistené a osolené kuracie krídla z oboch strán do zlatohneda.
    2. Krídla z hrnca vyberte, ak treba, pridajte olej a osmažte na ňom koreňovú zeleninu. Posoľte ju a neskôr pridajte nasekaný cesnak, bobkový list a štipku sušeného majoránu.
    3. Kuracie krídla vráťte do hrnca, premiešajte so zeleninou, po chvíľke všetko zalejte vodou a na slabom plameni varte asi 15 – 20 minút.
    4. Zvýšte teplotu varu a do vriacej polievky vhoďte jemnú čerstvú alebo mrazenú zeleninu. Priveďte polievku opäť rýchlo do varu a povarte pár minút.
    5. Mäso z krídel odoberte, vložte do polievky, ozdobte ju petržlenovou vňaťou a podávajte.

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.