Urobte si PIKNIK V PRÍRODE: Toľké pochúťky ste pohromade ešte nevideli!
21. 5. 2024, 6:25 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Príjemné teplé počasie nás láka von, škoda je deň tráviť v byte. Pripravte pár špízov, wrapov, či misu šalátu, upečte jednoduchý koláčik a zbaľte do piknikového koša. Obed či večera pre celú rodinu či priateľov v prírode chutí oveľa viac!
Zdroj: Gurmet
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
28 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Jedinečné CUKETOVÉ RECEPTY: Nebudete vedieť, ktorý skôr pripraviť!Letné špízy s cuketou a paradajkami
4 porcie, príprava 20 minút, pečenie 25 minút
Zdroj: Shutterstock
Letné morčacie špízy.
POTREBUJETE:
- 400 g morčacích pŕs
- 1 menšia cuketa
- cherry paradajky
- červená cibuľa
- bazalkové pesto
- olej
- citrón na podávanie
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Umyté a osušené mäso nakrájajte na kocky. Mierne osoľte a okoreňte.
- Na drevené alebo kovové špajdle striedavo napichujte mäso, hrubšie kolieska cukety, cibule a paradajky.
- Pomocou štetca potrite všetko jemne bazalkovým pestom a špízy uložte do pekáča vystlaného papierom na pečenie. Pokvapkajte olejom, trocha podlejte vodou a pečte v rúre vyhriatej na 190 °C 20 minút. Potom otočte a odokryté dopečte asi 10 minút. Podávajte pokvapkané citrónovou šťavou so šalátom alebo s chlebom.

Video Player is loading.
Jedinečné CUKETOVÉ RECEPTY: Nebudete vedieť, ktorý skôr pripraviť!Wrap s "panenkou"
4 porcie, príprava 25 minút
POTREBUJETE:
- 250 g bravčovej sviečkovice (panenky)
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 paradajky
- 2 mladé cibuľky
- 150 g kukurice
- 2 lyžice limetovej šťavy
- 2 lyžice olivového oleja
- šalátové listy
- pár stoniek koriandrovej alebo petržlenovej vňate
- 4 lyžice kyslej smotany";i:10;s:14:"1 lyžica medu";i:11;s:17:"kajenské korenie";i:12;s:10:"4 tortilly";i:13;s:28:"soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Sviečkovicu nakrájajte na plátky, mierne naklepte prstami, osoľte, okoreňte, potrite olejom a v panvici sprudka opekajte z každej strany asi 3 minúty. Zabaľte do alobalu a nechajte vychladnúť.
- Paradajky nakrájajte do kríža, ponorte na minútu do vriacej vody a zbavte šupky. Prekrojte, vyberte zrniečka a nakrájajte na malé kocky. Cibuľky očistite a nakrájajte na jemné krúžky. Kukuricu sceďte.
- Limetovú šťavu zmiešajte s olivovým olejom a premiešajte so zeleninou. Ochuťte soľou a korením. Šalátové listy opláchnite. Koriander umyte, osušte, otrhajte z neho lístky a nahrubo nasekajte.
- Kyslú smotanu zmiešajte s medom, so soľou, s korením a kajenskou paprikou. Tortilly mierne zohrejte v mikrovlnnej rúre a každú potrite lyžicou ochutenej smotany. Uložte listy šalátu a paradajkovú zmes. Pridajte mäso nakrájané na tenké plátky a posypte ho lístkami koriandra.
- Tortilly zviňte, zabaľte do kuchynského papiera a previažte špagátikom. Na polovicu prekrojte wrapy tesne pred podávaním.

Video Player is loading.
Jarná CIBUĽKA je chutný a lacný VŠELIEK: Jedzte ju proti rakovine aj cukrovke!Zdroj: NMH
Špaldové minibábovky s jablkom
6 kusov, príprava 20 minút, pečenie 25 minút
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Minibábovky.
Potrebujete:
- 4 vajcia
- 4 lyžice trstinového cukru
- 150 ml gréckeho jogurtu
- 50 ml slnečnicového oleja
- 4 lyžice studenej vody
- 100 g polohrubej špaldovej múky + na vysypanie
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- lyžička sódy bikarbóny
- 1 veľké jablko
POSTUP:
- Formičky na minibábovky dobre vymažte maslom a vysypte múkou. Silikónové formičky, netreba potierať.
- Žĺtky, cukor, jogurt, olej a vodu dobre zmiešajte a postupne pridávajte múku s kypriacim práškom a so sódou.
- Z bielkov a cukru ušľahajte tuhý sneh a zľahka ho zapracujte do múčnej hmoty. Nakoniec primiešajte nahrubo nastrúhané jablko.
- Cesto vylejte do formičiek a pečte približne 25 minút. Takmer vychladnuté bábovky vyklopte formičiek.