Reklama

Urobte si PIKNIK V PRÍRODE: Toľké pochúťky ste pohromade ešte nevideli!

Letné kuracie špízy.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Príjemné teplé počasie nás láka von, škoda je deň tráviť v byte. Pripravte pár špízov, wrapov, či misu šalátu, upečte jednoduchý koláčik a zbaľte do piknikového koša. Obed či večera pre celú rodinu či priateľov v prírode chutí oveľa viac!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jedinečné CUKETOVÉ RECEPTY: Nebudete vedieť, ktorý skôr pripraviť!

    Letné špízy s cuketou a paradajkami

    4 porcie, príprava 20 minút, pečenie 25 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Letné morčacie špízy.

    POTREBUJETE:

    • 400 g morčacích pŕs
    • 1 menšia cuketa
    • cherry paradajky
    • červená cibuľa
    • bazalkové pesto
    • olej
    • citrón na podávanie
    • soľ, mleté čierne korenie

    POSTUP:

    1. Umyté a osušené mäso nakrájajte na kocky. Mierne osoľte a okoreňte.
    2. Na drevené alebo kovové špajdle striedavo napichujte mäso, hrubšie kolieska cukety, cibule a paradajky.
    3. Pomocou štetca potrite všetko jemne bazalkovým pestom a špízy uložte do pekáča vystlaného papierom na pečenie. Pokvapkajte olejom, trocha podlejte vodou a pečte v rúre vyhriatej na 190 °C 20 minút. Potom otočte a odokryté dopečte asi 10 minút. Podávajte pokvapkané citrónovou šťavou so šalátom alebo s chlebom.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Jedinečné CUKETOVÉ RECEPTY: Nebudete vedieť, ktorý skôr pripraviť!

      Wrap s "panenkou"

      4 porcie, príprava 25 minút

      POTREBUJETE:

      • 250 g bravčovej sviečkovice (panenky)
      • 3 lyžice olivového oleja
      • 2 paradajky
      • 2 mladé cibuľky
      • 150 g kukurice
      • 2 lyžice limetovej šťavy
      • 2 lyžice olivového oleja
      • šalátové listy
      • pár stoniek koriandrovej alebo petržlenovej vňate
      • 4 lyžice kyslej smotany";i:10;s:14:"1 lyžica medu";i:11;s:17:"kajenské korenie";i:12;s:10:"4 tortilly";i:13;s:28:"soľ, mleté čierne korenie

      POSTUP:

      1. Sviečkovicu nakrájajte na plátky, mierne naklepte prstami, osoľte, okoreňte, potrite olejom a v panvici sprudka opekajte z každej strany asi 3 minúty. Zabaľte do alobalu a nechajte vychladnúť.
      2. Paradajky nakrájajte do kríža, ponorte na minútu do vriacej vody a zbavte šupky. Prekrojte, vyberte zrniečka a nakrájajte na malé kocky. Cibuľky očistite a nakrájajte na jemné krúžky. Kukuricu sceďte.
      3. Limetovú šťavu zmiešajte s olivovým olejom a premiešajte so zeleninou. Ochuťte soľou a korením. Šalátové listy opláchnite. Koriander umyte, osušte, otrhajte z neho lístky a nahrubo nasekajte.
      4. Kyslú smotanu zmiešajte s medom, so soľou, s korením a kajenskou paprikou. Tortilly mierne zohrejte v mikrovlnnej rúre a každú potrite lyžicou ochutenej smotany. Uložte listy šalátu a paradajkovú zmes. Pridajte mäso nakrájané na tenké plátky a posypte ho lístkami koriandra.
      5. Tortilly zviňte, zabaľte do kuchynského papiera a previažte špagátikom. Na polovicu prekrojte wrapy tesne pred podávaním.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Jarná CIBUĽKA je chutný a lacný VŠELIEK: Jedzte ju proti rakovine aj cukrovke!
        Zdroj: NMH

        Špaldové minibábovky s jablkom

        6 kusov, príprava 20 minút, pečenie 25 minút

        Potrebujete:

        • 4 vajcia
        • 4 lyžice trstinového cukru
        • 150 ml gréckeho jogurtu
        • 50 ml slnečnicového oleja
        • 4 lyžice studenej vody
        • 100 g polohrubej špaldovej múky + na vysypanie
        • 1 lyžička kypriaceho prášku
        • lyžička sódy bikarbóny
        • 1 veľké jablko

        POSTUP:

        1. Formičky na minibábovky dobre vymažte maslom a vysypte múkou. Silikónové formičky, netreba potierať.
        2. Žĺtky, cukor, jogurt, olej a vodu dobre zmiešajte a postupne pridávajte múku s kypriacim práškom a so sódou.
        3. Z bielkov a cukru ušľahajte tuhý sneh a zľahka ho zapracujte do múčnej hmoty. Nakoniec primiešajte nahrubo nastrúhané jablko.
        4. Cesto vylejte do formičiek a pečte približne 25 minút. Takmer vychladnuté bábovky vyklopte formičiek.