Reklama

Urobte si chrumkavé ZEMIAKOVÉ PLACKY: Kto by ich nemal rád?

zemiakove placky

Zdroj: Laura Wittekova

Reklama

Za trochu práce pri strúhaní zemiakov to stojí. Keď zavoňajú placky, už len vyberajte z chladničky acidofilné mlieko. Najprv si však pozrite náš recept.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Urobte si chrumkavé zemiakové PLACKY - jednoduché a rýchle

    ZEMIAKOVÉ PLACKY

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Klasika - zemiakové placky.

    3 PORCIE, PRÍPRAVA 50 MINÚT

    Potrebujete:

    • 700 g zemiakov (varný typ B)
    • 1 vajce
    • 2 - 3 lyžice polohrubej múky
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 2 lyžičky sušeného majoránu
    • 2 lyžičky drvenej rasce
    • štipku čili korenia
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej na vysmážanie

    POSTUP:

    1. Zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Cez okraje hrnca položte sitko a nastrúhané zemiaky nechajt odkvapkať. Vo vode, ktorá prekvapká cez sitko sa na dne usadí zemiakový škrob, ten si odložte.
    2. Nastrúhané zemiaky zmiešajte s vajcom, múkou a pretlačeným cesnakom. Ochuťte majoránom, rascou, čili, soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Zahustite odloženým škrobom z odkvapkaných zemiakov.
    3. Na rozpálený olej v panvici lyžicou nalievajte cesto a tvarujte malé placky. Opekajte z oboch strán do chrumkava. Po opečení preložte placky na papierovú utierku, aby prebytočný tuk vsiakol. Podávajte s kyslým mliekom.