Urobte si chrumkavé ZEMIAKOVÉ PLACKY: Kto by ich nemal rád?
4. 9. 2022, 18:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Laura Wittekova
Reklama
Za trochu práce pri strúhaní zemiakov to stojí. Keď zavoňajú placky, už len vyberajte z chladničky acidofilné mlieko. Najprv si však pozrite náš recept.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CVdO482D4Ry/
Galéria k článku
23 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Urobte si chrumkavé zemiakové PLACKY - jednoduché a rýchleZEMIAKOVÉ PLACKY
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Klasika - zemiakové placky.
3 PORCIE, PRÍPRAVA 50 MINÚT
Potrebujete:
- 700 g zemiakov (varný typ B)
- 1 vajce
- 2 - 3 lyžice polohrubej múky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky sušeného majoránu
- 2 lyžičky drvenej rasce
- štipku čili korenia
- soľ, mleté čierne korenie
- olej na vysmážanie
POSTUP:
- Zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Cez okraje hrnca položte sitko a nastrúhané zemiaky nechajt odkvapkať. Vo vode, ktorá prekvapká cez sitko sa na dne usadí zemiakový škrob, ten si odložte.
- Nastrúhané zemiaky zmiešajte s vajcom, múkou a pretlačeným cesnakom. Ochuťte majoránom, rascou, čili, soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Zahustite odloženým škrobom z odkvapkaných zemiakov.
- Na rozpálený olej v panvici lyžicou nalievajte cesto a tvarujte malé placky. Opekajte z oboch strán do chrumkava. Po opečení preložte placky na papierovú utierku, aby prebytočný tuk vsiakol. Podávajte s kyslým mliekom.