Reklama

Týmito surovinami VYLEPŠÍTE svoje SMOOTHIE na supernápoj!

Povýšte ho na supernápoj!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Na raňajky alebo ako chutný snack, smoothie má veľa fanúšikov po celom svete! Ako ho povýšiť na dokonalý nápoj plný vitamínov a prospešných látok?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čím nahradiť cukor v koláči tak, aby stále chutil.

    Grécky jogurt

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Túžite po viac krémovejšom smoothie a nemáte po ruke proteínový prášok? Nevadí. Siahnite po gréckom jogurte. Vaše telo sa vám určite poďakuje za extra dávku vápniku a bielkovín naviac. Probiotiká obsiahnuté v jogurte vám zlepšia trávenie a do obeda nebudete pociťovať hlad. Táto zdravá bomba vás poriadne zasýti!

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Teplo je stále tu! Osviežte sa TROPICKÝM ĽADOVÝM ČAJOM teaser

      Chia semienka

      Zdroj: Shutterstock

      Azda najlepší doplnok "smútičiek", ktorý existuje na trhu. Tieto malinké semienka sú úžasným spestrením. Obsahujú veľké množstvo dôležitých živín, ako sú omega-3, bielkoviny a vláknina. Okrem toho obsahujú antioxidanty, ktoré ochránia vaše srdce, zatiaľ čo vysoký obsah fosforu a vápnika zlepší hustotu kostí. Dodajú vám energiu a ešte vás aj zasýtia na celé doobedie. A to naozaj za to stojí!

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        ZUZANA VAČKOVÁ si na tanieri nepreberá. Zje takmer všetko!

        Kokosová voda

        Zdroj: Shutterstock

        Namiesto mlieka alebo vody vyskúšajte kokosovú vodu. Svoje telo dostatočne hydratujete a poskytnete mu prírodné elektrolyty. A tá exotická chuť, mňam!

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Piknikové tortilly: Takto ich robí moderátor Roman Juraško

          Spirulina

          Zdroj: Shutterstock

          Možno si pomyslíte: "Fuj, prečo by som preboha jedla riasy?" Do istej miery s vami súhlasíme. Po chuťovej stránke sa nejedná o dvakrát vábivú potravinu. Na druhej strane táto riasa, ktorá rastie v sladkej aj slanej vode je veľmi prospešná pre naše telo. Je nabitá nielen bielkovinami, ale aj vitamíny skupiny B. Výborný spôsob ako zlepšiť trávenie a posilniť imunitu.

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Černicové hody: Torta, roláda, mafiny a ďalšie RECEPTY S ČERNICAMI teaser

            Maca v prášku

            Zdroj: Shutterstock

            Maca je v podstate druh zeleniny príbuzný brokolici a kapuste. Prečo je ale taká unikátna? Reguluje hormóny, zlepšuje náladu a zvýši vám energiu. Mnohí profesionálni športovci ju používajú práve z tohto dôvodu. Maca obsahuje aj flavonoidy, o ktorých sa predpokladá, že znižujú úzkosť a zlepšujú pamäť. Stačí jedna lyžička a udejú sa zázraky.

            Autor článku

            Monika Fajdová

            redaktorka magazínu Dobré jedlo
            Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.