Reklama

Trendový VIANOČNÝ KAPOR chutí ako sen: Vyskúšajte NOVÝ RECEPT, neoľutujete!

Vianočný kapor so slivkami a perníkovým korením chutí božsky.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Trochu nezvyčajný, ale parádny! Tento rok urobte kapra podľa receptu známeho šéfkuchára Gabriela Kocáka.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Piekli sme v nádhernom KAŠTIELI Adriany Polákovej!
    Zdroj: NMH

    Vianočný kapor s perníkovo-slivkovou omáčkou

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Vianočný kapor so slivkami a perníkovým korením chutí božsky.

    Potrebujete:

    • 2 filety kapra
    • 1 šalotka
    • bobkový list
    • ocot
    • perníkové korenie
    • sušené slivky bez kôstky
    • mandle, orechy, hrozienka
    • 100 ml čierneho piva
    • med
    • slivkový lekvár";i:10;s:18:"slnečnicový olej

    POSTUP:

    1. Do hrnca nalejte vodu, pridajte šalotku bez šupky prerezanú na polovicu, bobkový list a trochu octu. Nechajte zovrieť.
    2. Filety kapra jemne narežte a vložte do hrnca s vriacou vodou. Odstavte a nechajte pošírovať.
    3. Na panvicu so slnečnicovým olejom nasypte trochu perníkového korenia a jemne ho opečte. Pridajte nakrájané sušené slivky, mandle, orechy, hrozienka a takisto jemne opečte. Potom prilejte 3 naberačky vývaru z kapra a čierne pivo. Nakoniec primiešajte trochu medu a zredukujte na jemný sirup.
    4. Omáčku ešte zahustite lyžicou slivkového lekváru a polejte ňou filety kapra. Šťastné a veselé!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.