Trendový VIANOČNÝ KAPOR chutí ako sen: Vyskúšajte NOVÝ RECEPT, neoľutujete!
24. 12. 2023, 6:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Trochu nezvyčajný, ale parádny! Tento rok urobte kapra podľa receptu známeho šéfkuchára Gabriela Kocáka.
Zdroj: Lýdia Czakó
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Robo Hubač
Galéria k článku
55 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Piekli sme v nádhernom KAŠTIELI Adriany Polákovej!Zdroj: NMH
Vianočný kapor s perníkovo-slivkovou omáčkou
2 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT
Zdroj: Shutterstock
Vianočný kapor so slivkami a perníkovým korením chutí božsky.
Potrebujete:
- 2 filety kapra
- 1 šalotka
- bobkový list
- ocot
- perníkové korenie
- sušené slivky bez kôstky
- mandle, orechy, hrozienka
- 100 ml čierneho piva
- med
- slivkový lekvár";i:10;s:18:"slnečnicový olej
POSTUP:
- Do hrnca nalejte vodu, pridajte šalotku bez šupky prerezanú na polovicu, bobkový list a trochu octu. Nechajte zovrieť.
- Filety kapra jemne narežte a vložte do hrnca s vriacou vodou. Odstavte a nechajte pošírovať.
- Na panvicu so slnečnicovým olejom nasypte trochu perníkového korenia a jemne ho opečte. Pridajte nakrájané sušené slivky, mandle, orechy, hrozienka a takisto jemne opečte. Potom prilejte 3 naberačky vývaru z kapra a čierne pivo. Nakoniec primiešajte trochu medu a zredukujte na jemný sirup.
- Omáčku ešte zahustite lyžicou slivkového lekváru a polejte ňou filety kapra. Šťastné a veselé!