Reklama

Tipy na domácu pizzu: Ako si pripraviť dokonalú pizzu ako z talianskej pizzerie

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Grilované PARADAJKY: Musíte vyskúšať, oblížete si prsty!
    Zdroj: NMH

    Paradajková omáčka robí ten rozdiel

    Ak si myslíte, že na pizzu môžete použiť kečup, rýchlo na to zabudnite. Pravá paradajková omáčka - sugo, je jednoduchá, ale plná chuti. Základom sú kvalitné suroviny – paradajky, olivový olej, cesnak a bylinky. Omáčka by mala byť hustá, ale stále svieža a ľahká. Kvalitné paradajky, ako napríklad odroda San Marzano, sú základom, pretože ich prirodzená sladkosť je ideálna na pizzu. Stačí ich rozmixovať a ochutiť štipkou soli, cukru a trochou olivového oleja. Potom pridajte už len cesnak a čerstvú bazalku či oregano.

    Domáca paradajková omáčka posunie vašu domácu pizzu na vyšší level.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Domáca paradajková omáčka posunie vašu domácu pizzu na vyšší level.

    Tip: Omáčku nikdy nevarte príliš dlho – stačí 10–15 minút, aby si zachovala čerstvú a intenzívnu chuť paradajok. Omáčku môžete pripraviť vopred a uchovať v chladničke až týždeň.

    Strana

    2/4

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.
    Reklama