Tipy na domácu pizzu: Ako si pripraviť dokonalú pizzu ako z talianskej pizzerie
18. 1. 2025, 6:02

Zdroj: NMH
Paradajková omáčka robí ten rozdiel
Ak si myslíte, že na pizzu môžete použiť kečup, rýchlo na to zabudnite. Pravá paradajková omáčka - sugo, je jednoduchá, ale plná chuti. Základom sú kvalitné suroviny – paradajky, olivový olej, cesnak a bylinky. Omáčka by mala byť hustá, ale stále svieža a ľahká. Kvalitné paradajky, ako napríklad odroda San Marzano, sú základom, pretože ich prirodzená sladkosť je ideálna na pizzu. Stačí ich rozmixovať a ochutiť štipkou soli, cukru a trochou olivového oleja. Potom pridajte už len cesnak a čerstvú bazalku či oregano.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Domáca paradajková omáčka posunie vašu domácu pizzu na vyšší level.
Tip: Omáčku nikdy nevarte príliš dlho – stačí 10–15 minút, aby si zachovala čerstvú a intenzívnu chuť paradajok. Omáčku môžete pripraviť vopred a uchovať v chladničke až týždeň.