objednať časopis
všetky kategórie

Dobrých receptov na polievku nie je nikdy dosť. A v chladných dňoch sa hodia práve také, ktoré zohrejú. .

MINESTRONE

Talianska polievka minestrone
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g zeleniny (mrkva, stonkový zeler, červená kapusta, cuketa)
  • 3 paradajky
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 360 g bielej fazule z konzervy
  • 200 g malých cestovín (gobetini, minimacaroni)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • parmezán na posypani
  • pesto na dochutenie
Ilustračné foto
Čítajte viac
Poznáte veggie kuchyňu? Do nového roka vám prinesie ľahší krok i žalúdok

POSTUP

  1. Zeleninu umyte, osušte a mrkvu, zeler, cuketu aj paradajky bez zrniečok nakrájajte na kocky. Kapustu nakrájajte na rezančeky. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na drobno.
  2. V hrnci rozohrejte 1 lyžicu oleja a opečte na ňom cibuľu do sklovita. Ku koncu pečenia pridajte nakrájaný cesnak. Zalejte vývarom a pridajte nakrájanú zeleninu.
  3. Polievku priveďte do varu a potom teplotu znížte. Zeleninu varte pri nízkej teplote asi 15 minút.
  4. Fazuľu sceďte a v site prepláchnite studenou vodou. Fazuľu a cestoviny dajte do polievky a varte ešte 10 minút. Polievku ochutnajte, podľa potreby dosoľte a pridajte korenie.
  5. Rozdeľte do tanierov, zľahka zastreknite olivovým olejom, pridajte lyžičku pesta a posypte nastrúhaným parmezánom. 

Cesnačka v bosniaku vám zachutí. Recept je TU >>>