MINESTRONE
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g zeleniny (mrkva, stonkový zeler, červená kapusta, cuketa)
- 3 paradajky
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 360 g bielej fazule z konzervy
- 200 g malých cestovín (gobetini, minimacaroni)
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
- parmezán na posypani
- pesto na dochutenie
POSTUP
- Zeleninu umyte, osušte a mrkvu, zeler, cuketu aj paradajky bez zrniečok nakrájajte na kocky. Kapustu nakrájajte na rezančeky. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na drobno.
- V hrnci rozohrejte 1 lyžicu oleja a opečte na ňom cibuľu do sklovita. Ku koncu pečenia pridajte nakrájaný cesnak. Zalejte vývarom a pridajte nakrájanú zeleninu.
- Polievku priveďte do varu a potom teplotu znížte. Zeleninu varte pri nízkej teplote asi 15 minút.
- Fazuľu sceďte a v site prepláchnite studenou vodou. Fazuľu a cestoviny dajte do polievky a varte ešte 10 minút. Polievku ochutnajte, podľa potreby dosoľte a pridajte korenie.
- Rozdeľte do tanierov, zľahka zastreknite olivovým olejom, pridajte lyžičku pesta a posypte nastrúhaným parmezánom.
Cesnačka v bosniaku vám zachutí. Recept je TU >>>