Tieto MAKOVÉ LINECKÉ KOLÁČIKY z pekárne Fertucha sú TOP: Najlepší RECEPT!
12. 11. 2024, 6:01

Zdroj: NMH
Po fotení sme ich zhltli ako nič! Tento recept na perfektné makové linecké koláčiky zo známej bratislavskej pekárne Fertucha musíte vyskúšať.
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Galéria k článku
Pekáreň troch veľmi šikovných kočiek Biby, Lucie a Petry, ktorá nedávno oslávila desiate narodeniny, má v hlavnom meste už tri prevádzky. Domáce koláče aj torty vám ponúknu vo Fresh Markete, na Košickej a Grösslingovej ulici.
Môžete si byť istí, že všetky sú upečené zo starostlivo vybraných ingrediencii, bez potravinárskej chémie, pridaných farbív a umelých prísad. Sezónne ovocie a orechy im dodávajú lokálni farmári a pestovatelia, mliečne výrobky, vajíčka a múky kupujú od kvalitných domácich výrobcov. Fertušáčky tak podporujú lokálnu produkciu a znižujú záťaž na životné prostredie.
Zdroj: MATEJ KALINA
Vianočné pečenie v pekárni Fertucha.Dostali sme recept na parádne makové linecké koláčiky!
Makové linecké z Fertuchy
„Recept na tieto makové linecké koláčiky vytvorili naše šikovné pekárky, inšpirované makovou tortou, ktorá šla vo Fertuche roky na dračku,“ hovorí jedna z majiteliek pekárne Lucia. Úžasne chutné koláčiky vám zabalia do krabičky, alebo si ich upečte sami. Máme pre vás recept, je na ďalšej strane >>>
Zdroj: MATEJ KALINA
Vianočné pečenie v pekárni Fertucha. Na snímke sú linecké makové koláčiky.
Makové linecké koláčiky
25-30 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 8 MINÚT
Potrebujete:
- 240 g špaldovej múky
- 120 g mletého maku
- 120 g práškového cukru
- 2 lyžičky vanilkovej esencie
- 240 g masla izbovej teploty
- 1 žĺtok
- ríbezľový lekvár na plnenie a práškový cukor na posypanie
POSTUP:
-
Zo surovín vypracujte hladké cesto, zabaľte do fólie a dajte do chladničky na 1 hodinu, ideálne cez noc.
-
Cesto rozvaľkajte na tenko a vykrajujte srdiečka alebo ľubovoľné tvary. V polovici srdiečok vykrojte ešte malé srdiečko. Koláčiky poukladajte na plechy s papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 175 °C asi 8 minút.
-
Polovicu vychladnutých koláčikov natrite džemom a prikryte zvyšnými koláčikmi (s vyrezanými srdiečkami). Nakoniec ich poprášte cukrom. Dobrú chuť!
„Lekvár na koláčiky môžete nanášať aj cukrárskym vreckom namiesto lyžičky. Budú tak ešte dokonalejšie,“ radí Lucia. Rôzne linecké koláčiky na tieto Vianoce, po ktorých sa u vás doma zľahne zem, si pozrite aj v galérii článku >>>