Reklama

Tieto MAKOVÉ LINECKÉ KOLÁČIKY z pekárne Fertucha sú TOP: Najlepší RECEPT!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tieto MAKOVÉ LINECKÉ KOLÁČIKY z pekárne Fertucha sú TOP: Najlepší RECEPT!
    Zdroj: NMH
    Reklama
    Katarína Brunovská

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Po fotení sme ich zhltli ako nič! Tento recept na perfektné makové linecké koláčiky zo známej bratislavskej pekárne Fertucha musíte vyskúšať.

    Pekáreň troch veľmi šikovných kočiek Biby, Lucie a Petry, ktorá nedávno oslávila desiate narodeniny, má v hlavnom meste už tri prevádzky. Domáce koláče aj torty vám ponúknu vo Fresh Markete, na Košickej a Grösslingovej ulici.

    Môžete si byť istí, že všetky sú upečené zo starostlivo vybraných ingrediencii, bez potravinárskej chémie, pridaných farbív a umelých prísad. Sezónne ovocie a orechy im dodávajú lokálni farmári a pestovatelia, mliečne výrobky, vajíčka a múky kupujú od kvalitných domácich výrobcov. Fertušáčky tak podporujú lokálnu produkciu a znižujú záťaž na životné prostredie.

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Vianočné pečenie v pekárni Fertucha.Dostali sme recept na parádne makové linecké koláčiky!

    Makové linecké z Fertuchy

    Recept na tieto makové linecké koláčiky vytvorili naše šikovné pekárky, inšpirované makovou tortou, ktorá šla vo Fertuche roky na dračku,“ hovorí jedna z majiteliek pekárne Lucia. Úžasne chutné koláčiky vám zabalia do krabičky, alebo si ich upečte sami. Máme pre vás recept, je na ďalšej strane >>>

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Vianočné pečenie v pekárni Fertucha. Na snímke sú linecké makové koláčiky.

    Makové linecké koláčiky

    25-30 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 8 MINÚT

    Potrebujete:

    • 240 g špaldovej múky
    • 120 g mletého maku
    • 120 g práškového cukru
    • 2 lyžičky vanilkovej esencie
    • 240 g masla izbovej teploty
    • 1 žĺtok
    • ríbezľový lekvár na plnenie a práškový cukor na posypanie

    POSTUP:

    1. Zo surovín vypracujte hladké cesto, zabaľte do fólie a dajte do chladničky na 1 hodinu, ideálne cez noc.

    2. Cesto rozvaľkajte na tenko a vykrajujte srdiečka alebo ľubovoľné tvary. V polovici srdiečok vykrojte ešte malé srdiečko. Koláčiky poukladajte na plechy s papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 175 °C asi 8 minút.

    3. Polovicu vychladnutých koláčikov natrite džemom a prikryte zvyšnými koláčikmi (s vyrezanými srdiečkami). Nakoniec ich poprášte cukrom. Dobrú chuť!

    „Lekvár na koláčiky môžete nanášať aj cukrárskym vreckom namiesto lyžičky. Budú tak ešte dokonalejšie,“ radí Lucia. Rôzne linecké koláčiky na tieto Vianoce, po ktorých sa u vás doma zľahne zem, si pozrite aj v galérii článku >>>

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.