Rýchly koláč s jablkami
10-12 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 35-40 MINÚT
Do tohto koláčika pokojne môžete v sezóne použiť aj hrušky.
Zdroj: Laura Witteková
Potrebujete:
- 170 g masla
- 150 g krupicového cukru
- 3 vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 300 g hladkej múky
- 7 g prášku do pečiva
- 3 kyslé jablká
- hrsť olúpaných vlašských orechov,
- maslo a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie formy
POSTUP:
- Do misy vsypte maslo, cukor a dobre vyšľahajte svetlú a ľahkú penu.
- Pridajte vanilkový extrakt. Po jednom zapracujte vajíčka. Do zmesi vsypte múku múku spolu s kypriacim práškom a zamiešajte.
- Pridajte jedno na hrubo nastrúhané jablko, orechy a premiešajte.
- Zmes premiestnite do maslom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy s priemerom 22 cm. Zvyšné dve jablká očistite a nakrájajte na hrubšie plátky.
- Formu vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte približne 35 - 40 minút.
- Koláč nechajte vychladnúť a môžete servírovať s kôpkou šľahačky alebo jogurtu.
Viac inšpirácie na jablkové dezerty načerpajte v našej galérii TU!
Čítajte viac z Dobrého jedla: